Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 22/11/2011

Εφημερίδα ΦΩΝΗ

Αμεση στελέχωση και λειτουργία του Τμήματος Μεταγωγών

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΟΥΣΕΛΑ
Ενισχύεται με 13 αστυνομικούς η Διεύθυνση Μεσσηνίας

Η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας θα ενισχυθεί με 13 αστυνομικούς διαφόρων βαθμών, μέσα από τακτικές και συμπληρωματικές μεταθέσεις, τοποθετήσεις ή μετακινήσεις προσωπικού, που θα έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο ως το τρίτο 10ήμερο του Νοεμβρίου. Αυτό αναφέρει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Δημήτρη Κουσελά για την αντιμετώπιση της σοβαρής αύξησης της εγκληματικότητας σε Τριφυλία - Πυλία - Μελιγαλά.

Στην απάντησή του ο υπουργός αναφέρει μεταξύ άλλων ότι στο νεοϊδρυόμενο Τμήμα Μεταγωγών-Δικαστηρίων Καλαμάτας κατανεμήθηκαν ήδη 37 οργανικές θέσεις (1 θέση αστυνομικού υποδιευθυντή, 1 αστυνόμου Β, 1 υπαστυνόμου Β και Α ,6 θέσεις ανθυπαστυνόμων – αρχιφυλάκων και 28 θέσεις αστυφυλάκων). Η δε στελέχωσή του θα προχωρήσει μόλις ολοκληρωθούν, μέσα στον Νοέμβριο, οι εργασίες διαμόρφωσης του κτηρίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, για να στεγαστεί η νέα υπηρεσία.

Σε άλλο σημείο της απάντησης ο κ. Παπουτσής επισημαίνει ότι, «βάσει οδηγιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, έχει εντατικοποιηθεί η παρουσία της ΕΛΑΣ μέσω εποχούμενων περιπολιών στις περιοχές υψηλής εγκληματικότητας, με έμφαση των ελέγχων σε ομάδες που ρέπουν προς παραβατικότητα».