Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 21/11/2011

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΚΟΥΣΕΛΑ

Στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας βρέθηκε ο πρ. Υφυπουργός Οικονομικών κ. Δημ, Κουσελάς σχετικά με τους μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου, που βαρύνονται με ληξιπρόθε­σμες οφειλές ανώτερες των 150.000 ευρώ. Προς στιγμή δημιουργήθηκε σύγχυση, με αντικρουόμενες πληροφορίες των ΜΜΕ.

Τελικά ο πρ. Πρόεδρος της ΟΤΟΕ, δικαιώθηκε όπως προκύπτει από τα πρακτικά στη συζήτηση που έγινε (17.10.2011) στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Κουσελάς είχε ζητήσει από την Κυβέρνηση να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες και να δημοσιευτούν τα ονόματα των φυσικών προσώπων - μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου με βάση τον Ν. 3943/2011, που καθυστερούσαν στην Αρχή Προσωπικών Δεδομένων. Στο πλαίσιο αυτό. είχε ζητήσει να προχωρήσει εντατικά ( και η είσπραξη των αντίστοιχων οφειλών.

Ο κ. Κουσελάς ποτέ δεν ανέφερε πως δεν υπάρχει σχετική λίστα. Είχε δηλώσει ότι δεν την είχε στα χόρια του. Και δεν θα μπορούσε να την έχει, γιατί με βάση όσα είπε στην συνέντευξη του στην κα Μακρή στο Real fm. στο Υπουργείο Οικονομικών είχαν προγραμματίσει να βγάλουν τα ονόματα σία μέσα Ιουλίου και στις 16 Ιουνίου έγινε ο αnaσχηματισμός.

Tο θέμα που έθεσε και η πίεση που άσκησε, είχαν αποτέλεσμα. Τόσο ο κ. Βενιζέλος με την τοποθέτηση του, όσο και κορυφαία στελέχη από το ευρύτερο πολιτικό φάσμα, τον δικαιώνουν.