Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 21/5/2008

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ  21  ΜΑΪΟΥ  2008
"Απάντηση Κιλτίδη σε ερώτηση Κουσελά  "
"Υποσχέσεις αλλά και χρήματα για την
 προστασία του Ταϋγέτου"

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 21 ΜΑΪΟΥ 2008
"Απάντηση σε Κουσελά  "
"Προσεχώς εγκύκλιος για τον έλεγχο των δασών"

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΙΛΤΙΔΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΟΥΣΕΛΑ
Υποσχέσεις αλλά και χρήματα για την προστασία του Ταϋγέτου

Έργα αντιπυρικής προστασίας του Ταϋγέτου ύψους 1.420.000 ευρώ, έχουν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν στην περιοχή, σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δασών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε απάντηση σχετικής ερώτησης του βουλευτή Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Δ. Κουσελά.

Επίσης, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κ. Κιλτίδης, απαντώντας στην ερώτηση με θέμα τα μέτρα για την προστασία του Ορεινού όγκου εν όψει της νέας αντιπυρικής περιόδου, σημειώνει μεταξύ των άλλων: «Για τη διοίκηση, οργάνωση και στελέχωση της Περιφέρειας η ευθύνη προστασίας και διαχείρισης του δασικού χαρακτήρα εκτάσεων ανάγεται στις αρμοδιότητες των κατά τόπους Δασικών Υπηρεσιών που υπάγονται στην οικεία Περιφέρεια.

Όσον αφορά στο πρόγραμμα δασοπροστασίας, προωθείται προς υπογραφή σχέδιο εγκυκλίου για την εποπτεία και έλεγχο των δασικών οικοσυστημάτων κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Για την προστασία του προγράμματος αυτού το υπουργείο χρηματοδοτεί Τις Περιφερειακές Δασικές Υπηρεσίες στα πλαίσια των πιστώσεων που έχουν εγγραφεί στον τακτικό προϋπολογισμό, προκειμένου να εξασφαλιστεί η λειτουργία τους κατά τις απογευματινές ώρες και τις εξαιρέσιμες ημέρες. Παράλληλα, θα συγκροτηθούν στις υπηρεσίες αυτές συνεργεία από εποχιακούς υπαλλήλους –τρίμηνης απασχόλησης , που θα απασχοληθούν σε εργασίες αποτροπής του κίνδυνου Εκδηλώσεως πυρκαγιάς σε περιοχές υψηλού κινδύνου

Τέλος, για τη συντήρηση του δασικού οδικού δικτύου της χώρας διατίθεται στις Περιφέρειες απο το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ποσό ύψους 4.560-000 ευρώ».