Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 8/11/2011

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ


Θετικά αντιμετωπίζουν τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας.

 

Δημήτρης Κουσελάς


«Ηδη με τη δήλωσή μου της 4-11-2011, είχα τονίσει την ανάγκη οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, προτάσσοντας πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον. Να υπάρξει ένα πλαίσιο εθνικής συνεννόησης με στόχο τη θωράκιση της σταθερής πορείας της χώρας στη ζώνη του ευρώ, με τη διασφάλιση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου, την ομαλή συνέχιση της κρατικής λειτουργίας για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος στήριξης και την άμεση καταβολή της 6ης δόσης, δρομολογώντας στη συνέχεια την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, σε συνθήκες ασφάλειας και ομαλότητας.
Αυτά δεν μπορούν να γίνουν από μια κυβέρνηση αμιγώς τεχνοκρατών, χωρίς σαφή πολιτική λογοδοσία και αναφορά, ούτε από μια εξαιρετικά βραχύβια και αποδυναμωμένη κυβέρνηση, μια κυβέρνηση περιορισμένης πολιτικής ευθύνης και με το βλέμμα αποκλειστικά στις κάλπες, όπως ορισμένοι θα επιθυμούσαν.
Είναι θετικό ότι οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. ανταποκρίνονται στο καθήκον τους για την αποκατάσταση της ομαλότητας, για να ξεφύγει η χώρα από τα χειρότερα.
Είναι μια μοναδική ιστορική ευκαιρία, που ελπίζω να αποτελέσει την απαρχή μιας νέας εποχής υπεύθυνης συνεννόησης μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων του τόπου που συναισθάνονται την κρισιμότητα των στιγμών και το πραγματικό διακύβευμα για τον λαό και τη χώρα.
Ελπίζω η νέα κυβέρνηση να έχει όλα τα εχέγγυα που απαιτούνται για να εκπληρώσει τους στόχους της. Στο σημείο που βρισκόμαστε, κάθε αποτυχία, πισωγύρισμα ή μικροκομματικός τακτικισμός μπορεί να αποβεί θανάσιμο για το μέλλον. Οι τύχες της χώρας δεν μπορούν να περιμένουν».