Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 6/11/2011

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ


 

 

 

Οι Μεσσήνιοι Βουλευτές ζητούν από Σαμαρά ανάληψη ευθυνών

 

 

 

 

Απόλυτα ικανοποιημένοι από τη στάση που κράτησε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παροχής ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, εμφανίζονται οι τρεις βουλευτές Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ.

Τόσο ο Δημήτρης Κουσελάς όσο και η Νάντια Γιαννακοπούλου, αλλά και ο Οδυσσέας Βουδούρης, σημειώνουν ότι ο πρωθυπουργός έκανε το απαραίτητο βήμα ώστε η χώρα να βγει από το αδιέξοδο που φαινόταν να έχει περιέλθει.

Σημειώνουν, όμως, ότι αυτό το βήμα θα είναι λειψό, αν και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις και, κυρίως, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου και δε συζητήσει, στο πλαίσιο της εθνικής ενότητας και συνεργασίας, χωρίς τακτικισμούς και υπολογισμούς, προτάσεις για το τι πρέπει να γίνει και τι όχι τους επόμενους τέσσερις δύσκολους μήνες που έχει μπροστά της η χώρα.

Αποτιμώντας τα προχθεσινά τεκταινόμενα εντός και εκτός Βουλής, οι κ.κ. Κουσελάς, Γιαννακοπούλου και Βουδούρης δήλωσαν στο «Θ»:

 

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ

 

«Η κυβέρνηση έλαβε χθες (σ.σ. προχθές)  ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, για να δρομολογήσει τις εξελίξεις που είναι αναγκαίες για να θωρακίσουμε τη χώρα και τους πολίτες.

Διαψεύδοντας τις προσδοκίες ποικίλων συμφερόντων, που θα ήθελαν το ΠΑΣΟΚ διασπασμένο και τη χώρα σε κενό εξουσίας, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ έδωσε σαφή εντολή στον πρωθυπουργό να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για τη συγκρότηση μιας  κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας, η οποία θα διασφαλίσει την καταβολή της 6ης δόσης, θα διαπραγματευθεί το νέο Πρόγραμμα Στήριξης και θα επικυρώσει τη Συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, δρομολογώντας στη συνέχεια, με ασφάλεια και ομαλότητα, την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία.  

Μια τέτοια κυβέρνηση, για να έχει το κύρος και την αναγκαία πολιτική βαρύτητα να διαπραγματευθεί άμεσα κρίσιμα συμφέροντα της χώρας και του λαού, πρέπει να αποτελείται από τα καλύτερα πολιτικά στελέχη και να έχει την ευρύτερη δυνατή πολιτική στήριξη.

Είναι ιδιαίτερα θετικό ότι και ο κ. Σαμαράς παρέχει τη στήριξή του στη Συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου. Είναι, όμως, εξίσου σαφές πως δεν μπορούμε να πάμε σε εκλογές σε 6 εβδομάδες, αφήνοντας την 6η δόση και τη Συμφωνία στον αέρα, με μια κυβέρνηση τεχνοκρατών, με μια εξαρχής αποδυναμωμένη κυβέρνηση περιορισμένης ευθύνης, όπως επιθυμεί η αξιωματική αντιπολίτευση.

Πρέπει, λοιπόν, πρώτα να διασφαλιστεί η 6η δόση, η εφαρμογή και υλοποίηση της Συμφωνίας της 26ης του Οκτώβρη, να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός και μετά τέλη Φεβρουαρίου να πάμε σε εκλογές.

Σήμερα, αυτό που προέχει είναι σύσσωμο το πολιτικό σύστημα να ανταποκριθεί με τη δέουσα ευθύνη, αποφασιστικότητα και ψυχραιμία στο κάλεσμα της αυτονόητης εθνικής ενότητας και συνεργασίας, για να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα του κράτους και την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, που είναι το πραγματικό διακύβευμα και η μόνη ασφαλής προοπτική για τους πολίτες.

Είναι η ώρα της αλήθειας, όπου ο καθένας κρίνεται, όπου όλοι οφείλουν να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. Να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στη χώρα και στο λαό, πέρα και πάνω από μικροπολιτικές σκοπιμότητες, ψηφοθηρικούς υπολογισμούς και τακτικισμούς. 

Η εθνική ενότητα είναι μονόδρομος. Το όποιο προσωπικό ή πολιτικό τίμημα είναι ασήμαντο μπροστά στη σωτηρία της πατρίδας, στην ασφάλεια, τη σιγουριά και την προοπτική του λαού μας».