Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 4/11/2011

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Ο Κουσελάς καταγγέλλει τη ... Μέρκελ και το Σαρκοζί.

 

ΦΩΝΗ

Δημήτρης Κουσελάς: Μέσα στην Ευρώπη και το ευρώ με τη μέγιστη δυνατή συναίνεση

 

ΘΑΡΡΟΣ

 

Αδήριτη ανάγκη για εθνική συναίνεση


 

Για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά τις χθεσινοβραδινές εξελίξεις και την απαράδεκτη στάση των Μέρκελ-Σαρκοζί απέναντι στη χώρα μας, είναι ανάγκη να αρθούμε,  στο ύψος των περιστάσεων και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις με ψυχραιμία και ωριμότητα, βάζοντας πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον.

 Είναι σήμερα αδήριτη ανάγκη να υπάρξει ένα ελάχιστο πλαίσιο εθνικής συνεννόησης, με στόχο τη διασφάλιση της σταθερής πορείας της χώρας στη ζώνη του Ευρώ και την άμεση καταβολή της 6ης δόσης.

 Βασική προϋπόθεση γι’ αυτό είναι η ψήφιση από τη Βουλή της Συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου, με την ευρύτερη δυνατή πλειοψηφία και η εφαρμογή της ώστε να διασφαλιστεί στην πράξη  η  παραμονή μας στη ζώνη του ΕΥΡΩ.

 Η κυβέρνηση για το σκοπό αυτό πρέπει να αναλάβει ΕΝΩΤΙΚΕΣ πρωτοβουλίες προς ΟΛΑ  τα πολιτικά κόμματα ώστε να διαμορφωθεί το κατάλληλο κυβερνητικό σχήμα που θα επιτρέψει την υλοποίηση των παραπάνω.

 Παράλληλα, όπως συνέβη και σε άλλες ανάλογες καταστάσεις, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ οφείλουν να  διασφαλίσουν την ενότητα του ΠΑΣΟΚ υποτάσσοντας τις όποιες προσωπικές στρατηγικές και φιλοδοξίες στο πρόταγμα της ενότητας της παράταξης και στον αδιαμφισβήτητο ρόλο της ως υπεύθυνου και σταθεροποιητικού παράγοντα για τις τύχες του λαού και της χώρας. »