Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 1/11/2011

ΘΑΡΡΟΣ

Υπεγράφη η έγκριση σκοπιμότητας  κατασκευής του από τον Α. Λοβέρδο


ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

 

Δήλωση του Δημ. Κουσελά για την κατασκευή του Κέντρου Υγείας Αίπειας.

Μετά την ανακοίνωση της υπογραφής, από τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λοβέρδο, της Απόφασης έγκρισης σκοπιμότητας για την ένταξη στο ΕΣΠΑ και την κατασκευή του Κέντρου Υγείας Αίπειας,  προϋπολογισμού 1.100.000 ευρώ, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Χαιρετίζω την Απόφαση του Υπουργού για την κατασκευή του Κέντρου Υγείας Αίπειας στον ‘Αγιο Ανδρέα. Ειδικά στις σημερινές συνθήκες έντονης δημοσιονομικής στενότητας, η Απόφαση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία. Ικανοποιεί, επιτέλους, ένα  χρόνιο και σημαντικό αίτημα των κατοίκων της νοτιοανατολικής Μεσσηνίας, με το οποίο είχα και προσωπικά ασχοληθεί, με παρεμβάσεις μου εντός και εκτός Βουλής, σε συνεργασία και με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας, η οποία το έθεσε εγκαίρως στις προτεραιότητές της και με σωστή προετοιμασία συνέβαλε ουσιαστικά στην ικανοποίησή  του.

Η κατασκευή και η λειτουργία του νέου και σύγχρονου Κέντρου Υγείας στον ‘Αγιο Ανδρέα, θα καλύψει τις ανάγκες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας των κατοίκων των πρώην Δήμων Αίπειας και Πεταλιδίου,  καθώς και των πολυπληθών επισκεπτών της περιοχής, ιδίως κατά τη θερινή περίοδο, που σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να καλύπτουν αποστάσεις 60 χιλιομέτρων για να εξυπηρετηθούν. 

Το έργο αυτό  είναι κομβικής σημασίας για την αναγκαία  αναβάθμιση των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας στη Μεσσηνία, γι’ αυτό η κατασκευή του πρέπει να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί το ταχύτερο.»