Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 2/11/2011


 

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ


 

 

ΔΗΛΩΣΗ Δ. ΚΟΥΣΕΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

 

 


 

 

Η Συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου παρέχει σημαντικήελάφρυνση στο θέμα του χρέους, διασφαλίζει τις δανειακές ανάγκες της χώρας αλλά προϋποθέτει και εμείς οι ίδιοι να βάλουμε τάξη στα δημοσιονομικά μας και να προωθήσουμε τις αναγκαίες αλλαγές, με σημαντική ανάληψη δεσμεύσεων για όλη την επόμενη δεκαετία.

 

 

Για ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα, που είναι άρρηκτα δεμένο με τη θέση και την προοπτική της χώρας μας στην Ευρώπη και στη ζώνη του ευρώ,  θα περίμενε κανείς μια υπεύθυνη και σαφή στάση από το Ελληνικό πολιτικό σύστημααντί για γενικόλογους αφορισμούς και ψηφοθηρικές σκοπιμότητες, που αποπροσανατολίζουν και παραπληροφορούν τον λαό μας.

 

 

Στο μέτρο που τέτοια υπεύθυνη στάση δεν υπήρξε, είναι προφανές πως το βάρος αυτών των δεσμεύσεων δεν μπορεί να συνεχίσει να το σηκώσει ένα μόνο κόμμα, χωρίς ευρύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

 

 

Για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε και να πιάσουν τόπο οι θυσίες του λαού μας, χρειάζονται υπεύθυνες και ξεκάθαρες απαντήσεις από όλους, για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα ο λαός και η χώρα.

Η Δημοκρατία δεν γνωρίζει αδιέξοδα. ‘Οταν οι πολιτικές ηγεσίες υπεκφεύγουν  και τα ερωτήματα που τίθενται προσλαμβάνουν  πλέον μια κρίσιμη πανεθνική διάσταση,ξεπερνώντας στενόμυαλες και ψηφοθηρικές κομματικές λογικές, τότε η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία , η ώρα της κορυφαίας ευθύνης του κάθε πολίτη ν’ αποφασίσει ο ίδιος για τις τύχες της χώρας και τη θέση της στην Ευρώπη με δημοψηφισμα ,είναι μονόδρομος