Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 20/10/2011

ΦΩΝΗ

Οι κατάλογοι μεγαλοφειλετών στη Βουλή και πανηγυρική επιβεβαίωση του Δημ. Κουσελά

 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ ΛΟΓΟΣ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 
Ο Ε. Βενιζέλος επιβεβαίωσε τις καταγγελίες Κουσελά για την ύπαρξη της λίστας με τους μεγαλοφειλέτες

ΘΑΡΡΟΣ

 

Δικαίωση Κουσελά για τη λίστα μεγαλοοφειλετών

 

Δικαιώθηκε για τα όσα υποστήριζε περί ύπαρξης λίστας μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ πρώην υφυπουργός Οικονομικών Δημ. Κουσελάς. Κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για τους μεγαλοοφειλέτες, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός Οικονομικών Ευάγ. Βενιζέλος, γνωστοποίησε την ύπαρξη της σχετικής λίστας για όσους οφείλουν περισσότερα από 1.000.000 ευρώ στο Δημόσιο, ενώ ανακοίνωσε πως θα δημοσιοποιηθεί και άλλη μία με οφειλέτες από 150.000 έως 1.000.000 ευρώ.

Ο κ. Βενιζέλος εξήγησε τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί (να τεθούν υπόψη των βουλευτών τα στοιχεία της λίστας μέσω του γραφείου κοινοβουλευτικού ελέγχου, χωρίς αυτοί να μπορούν να λάβουν αντίγραφα), ενώ σχετικό ερώτημα με την κατάθεση εγγράφων είχε υποβάλει και ο βουλευτής Παν. Ρήγας.
Ο κ. Νικ. Νικολόπουλος ζήτησε να μάθει αν αυτές είναι οι καταστάσεις του κ. Κουσελά και έλαβε την απάντηση ότι «υπερκαλύπτονται, δεν ξέρω τι είχε στο μυαλό του ο κ. Κουσελάς όταν το ανέφερε αυτό, αλλά εξήγησε ότι αναφέρεται στα αρχεία αυτά».
Ο Μεσσήνιος βουλευτής χαιρέτισε τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός σχετικά με τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου και δήλωσε χαρούμενος για την εξέλιξη.
Η κα Λούκα Κατσέλη επικρότησε τις ενέργειες του υπουργού και πρόσθεσε ότι «επειδή πολλοί εξ ημών και κυρίως ο κ. Κουσελάς είχε λοιδορηθεί γι’ αυτό το θέμα, νομίζω ότι η σημερινή θέση του κ. υπουργού λύνει και αυτά τα θέματα προς τη σωστή κατεύθυνση».
Ο βουλευτής Μάκης Βορίδης είπε πως αντιλαμβάνεται ότι «ο κ. Κουσελάς έχει κάθε λόγο να αισθάνεται δικαιωμένος για την ικανοποίηση του αιτήματος, το οποίο είχε υποβάλει και προφανώς και ο κ. Ρήγας για την πολιτική πρωτοβουλία την οποία είχε».
Τέλος, ο εισηγητής της μειοψηφίας Νικ. Λέγκας ανέφερε: «Οφείλω να πω ότι διαπίστωσα την ευαρέσκεια και την ικανοποίηση των στελεχών του ΠΑΣΟΚ για αυτή την εξέλιξη. Σε κάθε περίπτωση, θα επιμείνω κι εγώ στην παρατήρηση του κ. Βορίδη, επειδή αυτή η κρίση φαίνεται να χρησιμοποιείται πλέον ως σημαία απέναντι στις συνέπειες που φέρνει αυτό το νομοσχέδιο, νομίζω και παρακινδυνευμένο είναι και τραβηγμένο. Ωστόσο, θέλω να πω ότι αν ένας δικαιούται τέτοιων αισθημάτων είναι ο κ. Κουσελάς, ο οποίος ομολογουμένως επέμεινε στην ύπαρξη αυτών των
καταλόγων».