Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 30/9/2011

ΘΑΡΡΟΣ

Αναφορά Δ. Κουσελά για στήριξη προγραμμάτων ΚΕΘΕΑ

 

ΦΩΝΗ

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΣΕΛΑ
Στήριξη του ΚΕΘΕΑ

 

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Αναφορά του Δημήτρη Κουσελά για τη στήριξη των προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ

 

 

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς κατέθεσε Αναφορά στη Βουλή, προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ζητώντας να  ανακληθεί η απόφαση δραστικής περικοπής της κρατικής επιχορήγησης προς το ΚΕΘΕΑ, διότι θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τη λειτουργία θεραπευτικών μονάδων της περιφέρειας και τη συνέχιση αναγκαίων προγραμμάτων απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης.

Το πλήρες κείμενο της Αναφοράς έχει ως εξής:

Σας διαβιβάζω υπόμνημα του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΚΕΘΕΑ Κύτταρο Καλαμάτας,  με το οποίο τα μέλη του ως άνω Συλλόγου διαμαρτύρονται για τη δραστική περικοπή (κατά 50% ή και περισσότερο) της κρατικής επιχορήγησης προς το ΚΕΘΕΑ.

Με το υπόμνημα ζητείται να επανεξετασθεί και να ανακληθεί η συγκεκριμένη περικοπή, που προκαλεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία και στο έργο ενός σημαντικού θεσμού για την κοινωνία και την προστασία της νέας γενιάς και μάλιστα κινδυνεύει να οδηγήσει σε κλείσιμο σημαντικό αριθμό θεραπευτικών κοινοτήτων στην Περιφέρεια, μεταξύ αυτών και στην Καλαμάτα. Αυτές οι μονάδες είναι ωστόσο απαραίτητες για την απεξάρτηση και την κοινωνική επανένταξη χιλιάδων εξαρτημένων συνανθρώπων μας, οι οποίοι αν εγκαταλειφθούν θα ξανακυλήσουν στα ναρκωτικά, στην περιθωριοποίηση και στην κοινωνική εξαθλίωση. »