Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 27/9/2011

ΦΩΝΗ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΥΣΕΛΑ ΣΤΟΝ ΠΑΠΟΥΤΣΗ
Ενίσχυση της αστυνόμευσης με τη λειτουργία του Τμήματος Μεταγωγών στην Καλαμάτα

 

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Παρέμβαση Κουσελά  σεΠαπουτσή για Τμήμα Μεταγωγών στην Καλαμάτα

 

Ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς επισκέφτηκε σήμερα τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή.  Ο κ. Κουσελάς ενημέρωσε τον Υπουργό για την έξαρση των ληστειών και για τη σοβαρή αύξηση της εγκληματικότητας στο νομό Μεσσηνίας. Ζήτησε να λειτουργήσει άμεσα το Τμήμα Μεταγωγών στην Καλαμάτα, η λειτουργία του οποίου θα απελευθερώσει σημαντικό αριθμό αστυνομικών που σήμερα απασχολούνται στη φύλαξη, στη μεταγωγή και στην επαναμεταγωγή κρατουμένων και θα αυξήσει την αποτελεσματικότητα της αστυνόμευσης.

Ο κ. Κουσελάς ενημέρωσε τον Υπουργό ότι η δημιουργία του συγκεκριμένου Τμήματος Μεταγωγών έχει δρομολογηθεί εδώ και μήνες. Ειδικότερα, έχει εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα για τη δημιουργία 6 Τμημάτων Μεταγωγών σε όλη την Ελλάδα, ενώ από τον Φεβρουάριο είχαν εξασφαλιστεί τα σχετικά κονδύλια από το Υπουργείο Οικονομικών, όταν ο ίδιος ο κ. Κουσελάς ήταν Υφυπουργός Οικονομικών.

Όπως τόνισε ο κ. Κουσελάς, στην Καλαμάτα υπάρχουν 37 κενές οργανικές θέσεις και αυτό που απαιτείται για τη λειτουργία του Τμήματος Μεταγωγών Καλαμάτας είναι η έκδοση σχετικής απόφασης από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου να δρομολογηθούν οι σχετικές διαδικασίες, σημείωσε δε ότι δύο από τα έξι νέα Τμήματα Μεταγωγών (Λαμίας και Ηρακλείου) ήδη λειτουργούν.

Ο κ. Παπουτσής δεσμεύτηκε για την άμεση αντιμετώπιση αυτού του  ζητήματος, που έχει πλέον φτάσει στο τελικό στάδιο και δεν υπάρχει λόγος περαιτέρω καθυστέρησης.