Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 24/9/2011

ΘΑΡΡΟΣ

ΚΡΙΤΙΚΗ ΗΠΙΩΝ ΤΟΝΩΝ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
ΑΠΟ ΔΗΜ. ΚΟΥΣΕΛΑ

 

ΦΩΝΗ

Όχι απολύσεις ζήτησε χθες από τον πρωθυπουργό ο Δημήτρης Κουσελάς. 


 

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

 

Ο ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΜΗ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

 

Ο στόχος θα πρέπει να είναι με κάθε τρόπο να αποφευχθεί η χρεοκοπία και να δημιουργηθούν πλεονάσματα μέσα στο 2012. Η πολιτική μας θα πρέπει να διαπερνάται από αποφάσεις που να εμπεδώνουν το αίσθημα της κοινωνικής δικαιοσύνης. Κάτι τέτοιο μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει. Δεν μπορεί να κόβουμε την παροχή ρεύματος απ’ αυτούς που δε θα πληρώσουν και να μην ανοίγουμε τους λογαριασμούς αυτών που χρωστάνε στο Δημόσιο. Η πολιτική μας πρέπει να διέπεται από αρχές και αξίες.

Η κυβέρνηση δεν πρέπει να κάνει πίσω σε κάποια πράγματα, όπως είναι η προστασία της απασχόλησης. Το ΠΑΣΟΚ δεν αντέχει να κάνει απολύσεις και δεν πρέπει να μπει σ’ αυτή τη λογική. Το κόστος των απολύσεων, και το πολιτικό και το οικονομικό, είναι πολύ μεγαλύτερο. Ως παράδειγμα αναφέρω τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ, οι οποίοι προκειμένου να προστατεύσουν την απασχόλησή τους υπέγραψαν συμφωνία για 10 χρόνια και δέχθηκαν μείωση των μισθών».

Όσον αφορά θέματα της περιφέρειας, είπε ότι «έχουμε 8,5 δισ. ευρώ σ’ όλη την Ελλάδα ιδιωτικές επενδύσεις που έχουν κολλήσει στις αδειοδοτήσεις (Αρχαιολογίες, Δασαρχεία, Περιφέρειες, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις κ.λπ.). Από τον παλιό επενδυτικό νόμο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου πάνω από 200 επενδυτικά σχέδια εκκρεμούν». Ζήτησε «το φυσικό αέριο να επεκταθεί στη Μεσσηνία και στους άλλους νομούς της Πελοποννήσου« και παρατήρησε πως «τα επιτόκια στις πυρόπληκτες περιοχές θα πρέπει να μειωθούν, γιατί τα δάνεια είναι εγγυημένα από το Δημόσιο και το Δημόσιο πληρώνει υψηλό κόστος.