Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 25/9/2011

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΣΕΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

 

ΦΩΝΗ
Ερώτηση του Δημ. Κουσελά για τα φωτοβολταικά των αγροτών

 

ΘΑΡΡΟΣ

Ερώτηση για τα φωτοβολταϊκά των αγροτών

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κουσελάς κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κ. Παπακωνσταντίνου, στην οποία εκθέτει τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει από την άρνηση της ΔΕΗ να εγκρίνει τη σύνδεση των αγροτικών φωτοβολταϊκών σταθμών.
Μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Ο Νομός Μεσσηνίας είναι από τους κατεξοχήν αγροτικούς νομούς της χώρας. Κατά συνέπεια, οι αγροτικές εκτάσεις του προσφέρονται για την υλοποίηση του προγράμματος για ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

 Στη δημοσιευθείσα από τη ΔΕΗ Καλαμάτας διατύπωση προσφοράς σύνδεσης αγροτικών φωτοβολταϊκών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ανταποκρίθηκε μεγάλος αριθμός ενδιαφερομένων, οι οποίοι και υπέβαλαν τις σχετικές αιτήσεις με το απαιτούμενο παράβολο των 700 ευρώ. Η ΔΕΗ ενέκρινε τις εν λόγω αιτήσεις ζητώντας τους να καταθέσουν σωρεία εγγράφων διαφόρων συναρμόδιων υπηρεσιών. Επιπλέον, υπέβαλαν εγγυητική επιστολή τράπεζας 15.000 ευρώ περίπου. Κι ενώ περίμεναν την οριστική έγκριση σύνδεσης από τη ΔΕΗ, έλαβαν μια λακωνική αρνητική απάντηση ότι δεν είναι εφικτή η εν λόγω σύνδεση και η ΔΕΗ εκ παραδρομής τους υπέβαλε στην παραπάνω διαδικασία.
Ερωτάται ο κ. υπουργός τι σκοπεύει να κάνει ώστε να αποκατασταθούν τόσο οι επενδυτές των αγροτικών φωτοβολταϊκών σταθμών όσο και το κύρος της εταιρείας;».