Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 20/9/2011

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΟΥΣΕΛΑ ΣΤΗΝ ΟΙΧΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ  ΤΑ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΑ

 

 

ΦΩΝΗ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΟΥΣΕΛΑ ΣΕ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΟΙΧΑΛΙΑΣ 


 

ΘΑΡΡΟΣ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗ ΓΙΑ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΟΙΧΑΛΙΑΣ

Το Σαββατοκύριακο ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς επισκέφθηκε τις σεισμόπληκτες περιοχές Κατσαρού, Μερόπης και Οιχαλίας. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του συναντήθηκε, ενημερώθηκε και συνομίλησε με τον Ηλία Σταυρόπουλο Αντιδήμαρχο του Δήμου Οιχαλίας, με την Παναγιώτα Γεωργοπούλου, Αντιδήμαρχο της δημοτικής ενότητας Μελιγαλά, με τον Δημήτρη Ηλιακόπουλο Δημοτικό Σύμβουλο Οιχαλίας και με τους Προέδρους των τοπικών διαμερισμάτων Ανδρέα Δημητρακόπουλο (Κατσαρού), Ιωάννη Αλεξόπουλο (Μερόπη) και Γιώργο Λυμπερόπουλο (Οιχαλία).
Επίσης, επισκέφτηκε σπίτια και άλλες υποδομές, που είχαν υποστεί ζημιές και συνομίλησε με τους κατοίκους. Στη συνέχεια, ο κ. Κουσελάς επικοινώνησε δύο φορές με τον Υφυπουργό Υποδομώνν, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννη Μαγκριώτη. Ο Μεσσήνιος βουλευτής του μετέφερε το άσχημο κλίμα ανασφάλειας που επικρατεί στις περιοχές του Δήμου Οιχαλίας, λόγω των εκατοντάδων συνεχόμενων σεισμικών δονήσεων του τελευταίου τριμήνου και ζήτησε να υλοποιηθούν τα ακόλουθα αιτήματα της Αυτοδιοίκησης:
1) Να γίνουν άμεσα έλεγχοι από το ΤΑΣ, καθώς έχουν υποβληθεί τουλάχιστον 280 αιτήσεις, από πληγέντες κατοίκους των περιοχών αυτών.
2) Να σταλούν το ταχύτερο 10 λυόμενα, για την προσωρινή στέγαση οικογενειών, των οποίων τα σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και είναι ακατάλληλα προς στέγαση.
3) Να ενταχθεί η πληγείσα περιοχή του Δήμου Οιχαλίας στις σεισμόπληκτες περιοχές.

Ο κ. Μαγκριώτης διαβεβαίωσε τον κ. Κουσελά ότι δίνεται κατεύθυνση στο ΤΑΣ να προχωρήσει άμεσα στους προβλεπόμενους ελέγχους και διαδικασίες.