Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 9/9/2011

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Κουσελάς προςΣκανδαλίδη για το ΕΘΙΑΓΕ.

 

ΘΑΡΡΟΣ

Ο Δ. Κουσελάς ζητά συνάντηση με Σκανδαλίδη για το Ινστιτούτο Ελαίας.

 


ΦΩΝΗ

Επιστολή Κουσελά σε Σκανδαλίδη για το Ινστιτούτο Ελαίας και Οπωροκηπευτικών του ΕΘΙΑΓΕ στην Καλαμάτα


 

Επιστολή στον κ. Κ. Σκανδαλίδη, με την οποία του ζητεί να γίνει άμεσα συνάντηση στο Υπουργείο, με τους ενεχόμενους φορείς, για να συζητηθεί επί της ουσίας το θέμα του Ινστιτούτου Ελαίας και Οπωροκηπευτικών στην Καλαμάτα απέστειλε χθες ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς

 

Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής

Με την 21625/23-8-2011 Ερώτησή μου για την απαραίτητη διατήρηση του Ινστιτούτου ελαιόλαδου και οπωροκηπευτικών του ΕΘΙΑΓΕ στην Καλαμάτα,  σου εξέθεσα τα βασικά επιχειρήματα γιατί θα πρέπει να διατηρηθεί ο συγκεκριμένος φορέας, που έχει ιδιόκτητες υποδομές, στην Καλαμάτα και μακρόχρονη προσφορά ευρύτερα στην περιφέρεια, αντί να δημιουργηθεί εξαρχής νέος στην έδρα της Περιφέρειας, δηλαδή στην Τρίπολη. Επεσήμανα, επίσης, τη δυνατότητα  που παρέχεται, με Υπουργική Απόφαση, να υπάρξουν περισσότερα του ενός Ινστιτούτα σε κάθε περιφέρεια. Τέλος, υπέβαλα το ερώτημα κατά πόσον προτίθεσαι να επανεξετάσεις την πρόβλεψη επανασύστασης ή μεταφοράς των φορέων στην έδρα κάθε περιφέρειας, ώστε να λαμβάνονται υπόψη οι πραγματικές ιδιαιτερότητες της παραγωγής και να αξιοποιούνται υπάρχουσες σημαντικές υποδομές και πολύτιμη εμπειρία,  ενός Ινστιτούτου κρίσιμης σημασίας για την στήριξη των πιο εμβληματικές παραγωγών της Μεσσηνίας και της Περιφέρειας, την ελιά και τα  οπωροκηπευτικά.

Η με αρ.πρωτ. 1716/5-9-2011 Απάντηση που έλαβα στην παραπάνω Ερώτησή μου,  δεν τοποθετείται επί της ουσίας των επιχειρημάτων και των ερωτημάτων που έθεσα. Αναφέρεται στις αντίστοιχες διατάξεις του ν. 4002/2011, παραπέμποντας για τα περαιτέρω στην Υπουργική Απόφαση, οι ευχέρειες και το περιεχόμενο της οποίας, σε σχέση με το ΕΘΙΑΓΕ της Καλαμάτας, ήταν ωστόσο το ζητούμενο της Ερώτησής μου.

Επειδή το συγκεκριμένο θέμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους παραγωγούς της Μεσσηνίας και γενικότερα της Περιφέρειας, σε παρακαλώ να έχουμε άμεσα μια συνάντηση μαζί σου, με τη συμμετοχή και των ενδιαφερόμενων φορέων, προκειμένου να σου εκθέσουμε την κατάσταση και να αναζητήσουμε από κοινού μια  σύννομη, αλλά και λειτουργική λύση.