Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 30/8/2011

ΦΩΝΗ

Συγχαρητήρια του Δημήτρη Κουσελά στους Μεσσήνιους επιτυχόντες σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ

«Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια πρώτα απ’ όλα στους νέους της Μεσσηνίας, αλλά και ολόκληρης της χώρας, που μετά από πολλούς κόπους και θυσίες, των ίδιων και των οικογενειών τους, πέτυχαν να εισαχθούν στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ, ξεκινώντας ένα καινούργιο  ταξίδι στο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Ενα ταξίδι που τους υπόσχεται Γνώση, εμπειρίες και ολοκλήρωση, όχι μόνο ως επιστημόνων, αλλά και ως χρήσιμων πολιτών για τη Μεσσηνία και τη χώρα. Και αυτό σήμερα, που η Ελλάδα έχει ανάγκη από επένδυση στη γνώση και από νέους επιστήμονες, που να μείνουν στη χώρα και να στηρίξουν το μέλλον της, έχει ιδιαίτερη σημασία.

Αυτοί οι νέοι φοιτητές και σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα –αλλά και το και το δικαίωμα- να σπουδάσουν σε Ανώτατα Ιδρύματα σημαντικά αναβαθμισμένα, απαλλαγμένα από παθογένειες του παρελθόντος,  που να τους δώσουν τις αναγκαίες γνώσεις και τα εφόδια  για να πετύχουν στις σπουδές, στην Επιστήμη και πάνω απ’ όλα στη ζωή τους, προσφέροντας και στον τόπο.

Αλλά και σε όσους νέους μας δεν πέτυχαν να εισαχθούν στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ, αξίζει έπαινος για την προσπάθεια που κατέβαλαν.  Δεν πρέπει να αποθαρρύνονται.  Είμαι σίγουρος πως θα υπάρξουν και άλλες ευκαιρίες, που θα δικαιώσουν τις προσπάθειές τους για την κατάκτηση της γνώσης και μιας θετικής επαγγελματικής προοπτικής.  »