Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 28/7/2011

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ

Δ. Κουσελάς: Πληθυσμιακά κριτήρια και κανόνες για απελευθέρωη των ταξί


Εφημερίδα ΦΩΝΗ

Πληθυσμιακά κριτήρια και κανόνες για την απελευθέρωση των ταξί


Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ


Κουσελάς κατά Ραγκούση για το θέμα των ταξί

 

Κατά του υπουργού Υποδομών Γιάν. Ραγκούση στράφηκε εμμέσως πλην σαφώς ο βουλευτής Δ. Κουσελάς, μιλώντας κατά τη διάρκεια της συζήτησης στον αρμόδιο Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ.

Μεταξύ άλλων ο κ. Κουσελάς τόνισε ότι “η απελευθέρωση πρέπει να γίνει με βάση κριτήρια που ισχύουν για το επάγγελμα στην Ευρώπη, μεταξύ των οποίων και τα πληθυσμιακά. Δεν έχουμε κανένα λόγο να γίνουμε, στο θέμα αυτό, βασιλικότεροι του βασιλέως“.

Επέκρινε την πολιτική Ραγκούση αλλά και τις πρακτικές των ταξιτζήδων αναφέροντας τα εξής: “Η αιφνίδια αμφισβήτηση της συμφωνίας που αποτυπώθηκε στο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος δημιουργεί θέμα εμπιστοσύνης στις πολιτικές μας αποφάσεις και συμφωνίες, ενώ είναι αλήθεια ότι πυροδότησε ακραίες αντιδράσεις, σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο για τη χώρα. Και εδώ να τονίσω πως ο κλάδος έχει κάθε δικαίωμα να αναδείξει τα προβλήματα και τους κινδύνους που συνεπάγεται γι’ αυτόν μια απελευθέρωση του επαγγέλματος χωρίς κατάλληλους κανόνες και κριτήρια στοιχειώδους βιωσιμότητας. Θα πρέπει όμως, σε κάθε περίπτωση, να αποφεύγονται ακραίες εκδηλώσεις, που πλήττουν σοβαρά άλλους κλάδους και ομάδες συμπολιτών μας και ιδιαίτερα τον τουρισμό και την εικόνα της χώρας, σε αυτή την κρίσιμη περίοδο“.

Καταλήγοντας ο κ. Κουσελάς σημείωσε: “Η απελευθέρωση των αγορών χωρίς κριτήρια και κανόνες, θα τις καθιστούσε πραγματική ζούγκλα. Η μετάβαση στα νέα δεδομένα του κλάδου, πρέπει να γίνει με διασφάλιση υψηλής ποιότητας μεταφορικών υπηρεσιών για τους πολίτες και με την αναγκαία αναβάθμιση του επαγγέλματος στα ευρωπαϊκά πρότυπα“