Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 23/4/2008

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2008
"Ο Κουσελάς  για το πετρέλαιο των αγροτών

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2008
«
Δημήτρης Κουσελάς  »
"Συνεχίζεται ο εμπαιγμός για το αγροτικό πετρέλαιο "

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2008
"Σχόλιο Κουσελά για απάντηση Υπουργού "
"Συνεχίζεται ο εμπαιγμός για το αγροτικό πετρέλαιο"

Εφημερίδα ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ ΛΟΓΟΣ 08 ΜΑΪΟΥ 2008
"Ο βουλευτής Δ. Κουσελάς επισημαίνει
«
Ο εμπαιγμός για το αγροτικό πετρέλαιο»
 ο Υφυπουργός δεν απάντησε σε κανένα από τα ερωτήματα

"Συνεχίζεται ο εμπαιγμός για το αγροτικό πετρέλαιο ! "

Σχολιάζοντας την απάντηση του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Μπέζα σε Ερώτησή του για το αγροτικό πετρέλαιο, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς δήλωσε τα ακόλουθα:

« Ο κ. Υφυπουργός δεν απαντά σε κανένα από τα ερωτήματα που του έθεσα για το πότε θα εκδοθούν οι Υπουργικές Αποφάσεις για τον ακριβή προσδιορισμό της επιστροφής φόρου στους αγρότες, ώστε να είναι άμεση και να μην επωμίζονται στο μεταξύ το χαράτσι της διαφοράς φόρου, πως θα προσδιοριστεί αυτή για τις μη επιδοτούμενες καλλιέργειες, που δεν είναι πλήρως καταγεγραμμένες στα αρχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ και, τέλος, αν θα συμπεριλάβει και τις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στις ρυθμίσεις επιστροφής του φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο.

‘Όταν συζητούσαμε αυτή τη ρύθμιση στη Βουλή, είχα προειδοποιήσει για την πρόσθετη ταμιακή αφαίμαξη, για τα σοβαρά προβλήματα που συνεπάγεται για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους ο τρόπος που επέλεξε η Κυβέρνηση να εξομοιώσει τους φόρους στο αγροτικό πετρέλαιο, καθώς και για την ταλαιπωρία (αν όχι για το «αλαλούμ») που θα προκύψει. Δυστυχώς τα αναφερόμενα στην «απάντηση» του κ. Υφυπουργού δικαιώνουν τις σοβαρές ενστάσεις μου γι’ αυτή τη ρύθμιση.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού για να φορτώνονται τα κόστη των πειραματισμών, των καθυστερήσεων και των παραλείψεων της Κυβέρνησης που απομειώνουν ακόμα περισσότερο το εισόδημά τους. Πρέπει να εφαρμοσθεί για το αγροτικό πετρέλαιο ότι ισχύει και για τους οικιακούς καταναλωτές, ώστε να μην επιβαρύνονται με τον αυξημένο φόρο. »