Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 23/6/2011

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ ΛΟΓΟΣ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΣΕΛΑ
Δήλωση για τη νέα Κυβέρνηση Παπανδρέου

ΘΑΡΡΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Δικαιοσύνη στην κατανομή των βαρών αλλά και στην απονομή της δικαιοσύνης συνολικότερα
57.000 επιχειρήσεις αδυνατούν να εξοφλήσουν τα δάνεια
Θετικά λόγια για το έργο Κουσελά

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Ο νέος υφυπουργός εκθείασε το έργο του Κουσελά

ΦΩΝΗ
Κουσελάς: Νέο Ξεκίνημα μεταρρυθμίσεων και προϋποθέσεων για την ανάπτυξη

57.000 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΣΟΥΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥΣ
Πρόταση Κουσελά: Μέρος των εγγυήσεων στις τράπεζες να δοθούν στις εταιρείες που τους χρωστάει το Δημόσιο

ΚΑΤΑ  ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΨΗΦΟΥ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ
Αναγνώριση της σοβαρής δουλειάς Κουσελά από τον Παντελή Οικονόμου


Σπανίως βλέπουμε οι εισερχόμενοι στην κυβέρνηση υπουργοί όχι να κολακεύσουν τους απερχόμενους για να τους παρηγορήσουν, να αναγνωρίζουν το έργο τους δημόσια. Και μάλιστα από του βήματος της Βουλής.
Συνέβη όμως και αυτό και μάλιστα όχι από τον οποιοδήποτε αλλά από τον νέο Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Παντελή Οικονόμου ο οποίος μιλώντας στη Βουλή ευχαρίστησε τον Δημήτρη Κουσελά για τη σοβαρή δουλειά που επιτέλεσε στο Υπουργείο.
Αν μάλιστα αναλογιστεί κανείς ότι ο Παντελής Οικονόμου δεν είναι όποιος – όποιος ούτε χαϊδεύει αυτιά, τότε η αναφορά του στην πολιτική δουλειά του Μεσσήνιου πολιτικού Δημήτρη Κουσελά στο Υπουργείο Οικονομικών αποκτά ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα.
Ιδού η αναφορά του Π. Οικονόμου από τα πρακτικά της Βουλής:
«Εδώ, οφείλω να ευχαριστήσω τον προκάτοχό μου το Δημήτρη Κουσελά, ο οποίος έχει κάνει μία πολύ σοβαρή προεργασία, τα αποτελέσματα της οποίας ευελπιστώ να δρέψουμε όλοι εμείς εκ των υστέρων, αλλά θα οφείλονται στη δική του δουλειά. Θα αναφέρω τρία σημεία μόνο.
Το πρώτο είναι η δημοσιοποίηση ονομάτων για περιπτώσεις βεβαιωμένης φοροδιαφυγής μεγάλου ύψους, καθώς και τα ονόματα οφειλετών προς το δημόσιο με ληξιπρόθεσμα χρέη. Προσοχή. Η ποινή της δημοσιοποίησης –γιατί ποινή είναι- επιβάλλεται πρώτον για να αυξήσουμε τα έσοδα και δεύτερον ασφαλώς όχι για να διαπομπεύσουμε φουκαράδες. Αυτά για να έχουμε και μία αίσθηση των μέτρων. Δεν είναι για  κουτσομπολιό. Δεν είναι για να προσθέσουμε μία ειδησούλα ακόμα στα δελτία των ειδήσεων, είναι για να γίνεται δουλειά συγκεκριμένη.
Το δεύτερο σημείο που είχε δουλέψει ο κ. Κουσελάς, ήταν ο έλεγχος των φορολογουμένων που έβγαλαν τα λεφτά τους έξω. Έχει γίνει καλή και αρκετή προεργασία. Άλλη θα είναι η αντιμετώπιση αυτών που θα φέρουν τα λεφτά και άλλη αυτών που δεν θα τα φέρουν, διότι εδώ υπάρχουν αδικήματα, τα οποία ξεκινάνε από απόκρυψη εισοδήματος και φθάνουν και μέχρι ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Δεν μπορούν να μείνουν έτσι όλα αυτά.
Και το τρίτο σημείο που έχει δουλέψει ο προκάτοχός μου και οφείλω να το πω, είναι ο Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων, ο οποίος σήμερα λειτουργεί εις βάρος των επαγγελματιών. Κάποια στιγμή αυτό πρέπει να αλλάξει. Δεν μπορεί να συνεχιστεί, τουλάχιστον με αυτή τη μορφή και η αξιοποίησή του και η χρησιμοποίησή του να γίνεται με αυτό τον τρόπο. Αυτά θα αλλάξουν. Έχει  γίνει, όμως, σοβαρή προεργασία για να μπορούμε να το λέμε αυτό.»