Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 29/5/2011

ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Ο Δ.ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΣΤΗ ΦΑΕΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ,ΘΑΡΡΟΣ
Συνάντηση Κουσελά με τη διοίκηση του Συνδέσμου Καταλυμάτων Δυτικής Μάνης


Μετά από αίτημα του Συνδέσμου καταλυμάτων Δυτ. Μάνης πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Υφυπουργού Οικονομικών και Βουλευτή Μεσσηνίας Δημήτρη Κουσελά με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Κορδοπάτη Δημοσθένη και τη γραμματέα Γεωργιλέα Αικατερίνη.
Κατά τη συνάντηση, ετέθησαν τα ζητήματα της ενιαίας αντιμετώπισης για το ασφαλιστικό  καθεστώς των επιχειρήσεων επιπλωμένων κατοικιών με δυναμικό έως και δέκα δωμάτια και των επιχειρήσεων ενοικιαζομένων επιπλωμένων διαμερισμάτων με αντίστοιχη δυναμικότητα.
Ο κ. Κουσελάς μετά την ενημέρωση που είχε, επικοινώνησε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εργασίας κ. Γεώργιο Κουτρουμάνη, τον ενημέρωσε σχετικά και του ζήτησε να υπάρχει δίκαιη αντιμετώπιση του προβλήματος. Ο κ. Κουτρουμάνης υποσχέθηκε σε ένα δίμηνο να αντιμετωπίσει νομοθετικά το πρόβλημα με ενιαίο τρόπο.
Εξάλλου ο κ. Κουσελάς ενημέρωσε τον Σύνδεσμο Δυτ. Μάνης για τις δικές του νομοθετικές ρυθμίσεις που αποσκοπούν στη στήριξη του τουρισμού και της περιφέρειας μέσα από την ψήφιση του πρόσφατου φορολογικού νόμου 3943/31.3.2011.
α) Για την παραμονή του δίκαιου αιτήματος επιστροφής του Φ.Π.Α σε όσους έχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια (έως και 10), ακόμη και στην περίπτωση που το εισόδημα τους αυτό ξεπερνάει το αγροτικό τους εισόδημα.
β) Για τη μείωση του Φ.Π.Α σε όλα τα τουριστικά καταλύματα κατά 5,5 ποσοστιαίες μονάδες.
Ο πρόεδρος και η γραμματέας  τον ευχαρίστησαν και ανέλαβαν την υποχρέωση να ενημερώσουν τα μέλη τους και να τον κρατήσουν ενήμερο.