Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 15/5/2011

ΘΑΡΡΟΣ


ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ

Σε περιοχή της Σπερχογείας το παρασκευαστήριο πίσσας

Παρέμβαση του Υφυπουργού Οικονομικών Δ. Κουσελά για άρση του αδιεξόδου


Άμεσες ήταν οι εξελίξεις το τελευταίο 48ωρο σχετικά με το θέμα του παρασκευαστηρίου πίσσας στην περιοχή της Μικρομάνης. Μετά από πρωτοβουλία του υφυπουργού Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά, ο οποίος από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε το πρόβλημα έδειξε διάθεση για επίλυσή του, και συνάντηση με τον υφυπουργό Υποδομών Ι. Μαγκριώτη, αποφασίστηκε να μπει στο αρχείο η πρόταση της εταιρείας για τη Μικρομάνη και η διερεύνηση εναλλακτικών λύσεων.

Όπως μας είπε ο κ. Κουσελάς, «από τη στιγμή που η τοπική κοινωνία αντέδρασε έντονα στην κατασκευή του παρασκευαστηρίου πίσσας στη συγκεκριμένη περιοχή, έπρεπε να βρεθεί άλλη λύση. Όπως είναι φυσικό, όλοι μας αγωνιούμε και προσπαθούμε για την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου, αλλά πάντα ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα».
Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, η λύση που δόθηκε είναι το παρασκευαστήριο να γίνει σε απαλλοτριωμένο ήδη χώρο από το Δημόσιο για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου, στο ύψος της Σπερχογείας. Με τη λύση αυτή θεωρείται ότι θα δημιουργηθούν τα λιγότερα δυνατά προβλήματα, ενώ ικανοποιείται σε απόλυτο βαθμό το αίτημα των κατοίκων της Μικρομάνης.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι καταλυτικός παράγοντας για αλλαγή της απόφασης από το υπουργείο Υποδομών ήταν η τελευταία συνάντηση που είχαν την Πέμπτη ομάδα κατοίκων της Μικρομάνης με τον προϊστάμενο της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων Μελετών Κατασκευών Έργων Παραχώρησης Πελοποννήσου, Ι. Καρνέση και τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Χρ. Μαλαπάνη.
Από τη στιγμή που σημειώθηκαν έντονες αντιδράσεις από την πλευρά των κατοίκων, δεν υπήρχε παρά μόνο μία λύση: η αλλαγή της περιοχής που θα κατασκευαζόταν το παρασκευαστήριο, κάτι που είχε προδικάσει και με δηλώσεις του το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Δεν δημιουργείται παρασκευαστήριο πίσσας στη Μικρομάνη


Τις πληροφορίες ότι δεν θα γίνει στην Καρυδιά, στην ευρύτερη περιοχή της Μικρομάνης, το παρασκευαστήριο ασφάλτου του «Μορέα» επιβεβαίωσε χθες ο Υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς. Όπως είπε έλαβε σχετική επιβεβαίωση από τον Υφυπουργό Υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη. Το παρασκευαστήριο θα γίνει στον υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομο σε σημεία μεταξύ Άνθειας- Αιθέας ή κοντά στον κόμβο του Praktiker.