Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 5/5/2011

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ


ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ 1,5 ΕΚ.ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΟΡΩΝΗΣ


ΦΩΝΗ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΣΕΛΑ ΓΙΑ 1,5 ΕΚΑΤ.ΕΥΡΩ
ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΟΡΩΝΗΣ


ΘΑΡΡΟΣ


ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΟΡΩΝΗΣ ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΜ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΟΡΩΝΗΣ


Την ένταξη των έργων αποκατάστασης των ζημιών του λιμανιού της Κορώνης στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2011 στη ΣΑΕΠ 026 με προϋπολογισμό 1,5 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς. Μετά της θεομηνίες της τελευταίας τριετίας ο προσήνεμος μόλος στο Λιμάνι της Κορώνης καταστράφηκε με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μεγάλα προβλήματα στους αλιείς, στους καταστηματάρχες και στη ζωή της πόλης γενικότερα.
Οι εργασίες για την αποκατάσταση του προσήνεμου μόλου που είχαν ξεκινήσει, είχαν διακοπεί –λόγω έλλειψης χρηματοδότησης με αποτέλεσμα τα προβλήματα και η ταλαιπωρία των πολιτών να διαιωνίζονται.
Από τον Υφυπουργό Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά μετά από συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη και τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου κ. Τάσο Αποστόλοπουλο προτάθηκε από τους προαναφερόμενους η ένταξη της αποκατάστασης των ζημιών του λιμανιού της Κορώνης στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2011 στη ΣΑΕΠ 026 με προϋπολογισμό 1,5 εκατ. ευρώ.
Μετά την παραπάνω πρόταση, ο κ. Κουσελάς είχε συνεχή επικοινωνία με τον Υφυπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Παναγιώτη Ρήγα, προκειμένου να τύχει της έγκρισης του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
Χθες όπως ανακοινώθηκε από τον κ. Κουσελά υπεγράφη η απόφαση από τον Υφυπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Παναγιώτη Ρήγα και το έργο εντάχθηκε. Ο κ. Κουσελάς μετά την παραπάνω εξέλιξη δήλωσε τα εξής:
«Αισθάνομαι βαθιά ικανοποιημένος από την έκβαση αυτή και θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλλαν στο θετικό αυτό αποτέλεσμα και να διαβεβαιώσω τους πολίτες της Κορώνης ότι θα είμαι πάντα δίπλα τους στην αντιμετώπιση των προβλημάτων τους».