Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 5/4/2011

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΥΣΕΛΑ – ΚΑΠΕΛΕΡΗ ΜΕ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΤΕΛΩΝΕΙΩΝ
Διέταξαν εντατικοποίηση των ελέγχων


ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Οι 18 κωδικοί SOS της δήλωσης που ερευνούν οι εφοριακοί


ΑΥΡΙΑΝΗ
Διαβεβαίωση Κουσελά


ΛΟΓΟΣ
Οδηγίες για την οργάνωση των εφοριών ώστε να γίνει η υποδοχή των φορολογικών δηλώσεων


ΘΑΡΡΟΣ
ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗ
Δεν αμφισβητείται ο θεσμικός ρόλος του βουλευτή


ΦΩΝΗ
Ο Δ.ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΟ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Π. ΤΑΤΟΥΛΗ
«Η πρωτοβουλία μου ενώνει, ο ρόλος μου θεσμικός και αναμφισβήτητος»


ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Κρίσιμη σύσκεψη στην Αθήνα για τον περιφερειακό
Βάζει τον Τατούλη στη θέση του ο Κουσελάς


Αμεση ήταν η αντίδραση του υφυπουργού Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά στις αιχμές που άφησε εναντίον του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, σχετικά με την πρωτοβουλία του για την υπόθεση του περιφερειακού δρόμου της Καλαμάτας. Σε χθεσινή του δήλωση ο κ. Κουσελάς τονίζει ότι "ο θεσμικός ρόλος του βουλευτή είναι κατοχυρωμένος από το Σύνταγμα και την εντολή των πολιτών. Δεν μπορεί λοιπόν να αμφισβητείται, ούτε να μπαίνει σε καλούπια".

Δηλώσεις για το θέμα του περιφερειακού έκανε χθες και ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, εκφράζοντας την ανησυχία και την αγωνία του για την τύχη αυτού του ζωτικής σημασίας έργου για τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Αναφέρθηκε επίσης στην τυχαία αλλά σημαντική -όπως εξελίχτηκε- συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη την Παρασκευή στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος".  Επεσήμανε ότι το μεγαλύτερο "αγκάθι" είναι το ιδιαιτέρως υψηλό κόστος των απαλλοτριώσεων, που ίσως υπερβεί και τα 30 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που οι απαλλοτριώσεις για το τμήμα Κόρινθος - Καλαμάτα δεν θα ξεπεράσουν τα 45 εκατ. ευρώ.

Κλείνοντας πάντως ο κ. Νίκας διευκρίνισε ότι, όπως τον ενημέρωσε ο κ. Μαγκριώτης, σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει προειλημμένη κυβερνητική απόφαση. Το γεγονός αυτό δίνει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη σημερινή κρίσιμη σύσκεψη για το μέλλον του περιφερειακού, που θα γίνει στις 2 μ.μ. στο υπουργείο Υποδομών, με πρωτοβουλία του κ. Κουσελά. Στη σύσκεψη αναμένεται να λάβουν μέρος οι βουλευτές του νομού και ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας, όχι όμως και ο Π. Τατούλης ο οποίος αντιδρά στην εμπλοκή των βουλευτών στο θέμα.