Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 4/3/2011

ATHENS NEWS
Speaking to the Athens News, Deputy Finance Minister Dimitris Kouselas said that “the withdrawal programme gives a breath of life to the car industry, which is hit by the recession, while it helps our fellow citizens replace their car with a new and clean tech car”. Speaking on the benefits of the programme, Kouselas noted that it will help invigorate the economy and benefit the environment at the same time.

 

ΕΞΠΡΕΣ
Δ.ΚΟΥΣΕΛΑΣ:
«Πρόθεσή μας δεν είναι οι ισοπεδωτικές αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες χωρίς να παίρνουμε υπόψη συνθήκες στην κτηματαγορά αλλά και τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής», ξεκαθάρισε στη Βουλή ο Δημήτρης Κουσελάς.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Οικονομικών, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής έστειλε σαφές μήνυμα και προς τους κατασκευαστές για μειώσεις τιμών.

«Οι κατασκευαστές να διευκολύνουν την αγορά και να μην βασίζονται στο λίπος που υπάρχει και να κρατάνε τις τιμές πολύ ψηλά» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουσελάς.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Κουσελάς: Θα υπολογίσουμε τις συνθήκες της αγοράς στις αυξήσεις αντικειμενικών
Αναφερόμενος στη Βουλή στο θέμα των αυξήσεων των αντικειμενικών αξιών στο Ψυχικό, ο υφυπουργός Οικονομικών Δ. Κουσελάς άφησε να εννοηθεί ότι θα υπάρξουν κι άλλες στο β εξάμηνο του έτους, όπως έχει προαναγγελθεί: «Πρόθεσή μας δεν είναι να πάμε σε ισοπεδωτικές αυξήσεις χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη τις συνθήκες που επικρατούν στην κτηματαγορά και τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής».
«Η αύξηση των αντικειμενικών αξιών θα είναι ο θάνατος του εμποράκου», παρατήρησε ο βουλευτής της Ν.Δ. Γ. Τραγάκης. Στην απάντησή του ο κ. Κουσελάς παρότρυνε τους κατασκευαστές «να χαμηλώσουν τις τιμές για να διευκολύνουν την αγορά και όχι να βασίζονται στο λίπος που υπάρχει και να κρατούν πολύ υψηλά τις τιμές».
* Η αναπροσαρμογή της αντικειμενικής αξίας στον Δήμο Ψυχικού προέκυψε ύστερα από απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που ακύρωνε την τιμή που είχε οριστεί το 2007, και ως εκ τούτου οι συναλλαγές γίνονταν με τις παλιές τιμές του 2006.
Σχετική διευκρίνιση δόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, με αφορμή δημοσιεύματα περί αυξήσεων στις αντικειμενικές αξίες και με την επισήμανση ότι οι νέες τιμές υπολείπονται των αγοραιών. Η «Ε» στο χθεσινό δημοσίευμά της είχε αναφερθεί στην ακυρωτική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και στους λόγους αύξησης κατά περίπου 60% της τιμής στο Ψυχικό.
ΕΘΝΟΣ
Στη διάθεση του υπουργείου Οικονομικών βρίσκονται δισκέτες με τα ονόματα Ελλήνων που έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό και αυτή την περίοδο γίνονται έλεγχοι από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Το γνωστοποίησε χθες από το βήμα της Βουλής ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομικών κ. Δημήτρης Κουσελάς.
Μάλιστα, όπως είπε, αυτή την περίοδο ελέγχεται το «πόθεν έσχες» των καταθετών, αλλά και αν έχουν καταβάλει τους φόρους που αναλογούν στους τόκους των καταθέσεών τους.
Σύμφωνα με τον υφυπουργό, με τον νόμο περί επαναπατρισμού κεφαλαίων δηλώθηκαν 405 εκατ. ευρώ και εισπράχθηκαν φόροι ύψους 23,5 εκατ. ευρώ.
Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Ελβετία, προκειμένου να υπογραφεί συμφωνία για ένα πλαίσιο που θα επιτρέπει αφενός την καταβολή χρημάτων στην ελληνική πλευρά και αφετέρου να διατηρηθεί η ανωνυμία των καταθετών.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
ΥΠΟΙΚ: Επεξεργασία στοιχείων για τα κεφάλαια στο εξωτερικό
«Φρένο» στη διαρροή των καταθέσεων

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να σταματήσει την παράνομη διαρροή κεφαλαίων στο εξωτερικό υπογράμμισε χθες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο υφυπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Κουσελάς.