Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 2/3/2011

ΤΑ ΝΕΑ

Βουλή
Επιμένουν στο Αυτόφωρο για τους φοροφυγάδες


ΣΤΑΘΕΡΗ στην άποψη για την αυστηροποίηση των ποινών που προβλέπει για τους οφειλέτες στο ∆ηµόσιο το νέο φορολογικό νοµοσχέδιο, παραµένει η κυβέρνηση παρά τις επιµέρους ενστάσεις τις οποίες διατύπωσαν χθες στην αρµόδια κοινοβουλευτική επιτροπή ορισμένοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, σύσσωμη η αντιπολίτευση αλλά και εκπρόσωποι φορέων.
 ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΟΣ. Ο υφυπουργός Οικονοµικών ∆ηµήτρης  Κουσελάς υποστήριξε ότι «τα φορολογικά αδικήµατα απειλούν την ύπαρξη του φορολογικού µας συστήματος», τόνισε ότι «κανείς δεν θα κλειστεί φυλακή εάν δεν προηγηθεί η πρόσκληση του εφόρου για συμβιβασμό ή την προσφυγή στα φορολογικά δικαστήρια» και χαρακτήρισε υπερβολές «τα όσα λέγονται περί παραποµπής των οφειλετών στο Αυτόφωρο».

«Κάποιοι θέλουν την πίτα αφάγωτη και τον σκύλο χορτάτο... Το δικό µας μήνυµα είναι σαφές. Το πάρτι των “έξυπνων” φοροφυγάδων εις βάρος των συνεπών φορολογούμενων, των σημερινών και των μελλοντικών γενεών πρέπει να πάρει τέλος», είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Οικονοµικών.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ


Δ. ΚΟΥΣΕΛΑΣ


«Καταρρίπτονται όλοι οι “μύθοι” ότι δήθεν πλήττεται η αγορά από το “κυνήγι” της φοροδιαφυγής»


ΕΞΠΡΕΣ
Είπαν


«Το πάρτι των έξυπνων φοροφυγάδων σε βάρος των συνεπών φορολογουμένων πρέπει να πάρει τέλος» διαμήνυσε την Τρίτη, μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς. Κατά την τοποθέτησή του για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο περί καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, είπε ότι η απόδοση της φορολογικής δικαιοσύνης πρέπει να διασφαλιστεί με έργα και όχι με λόγια, και υποστήριξε ότι το νέο νομοσχέδιο διαμορφώνει καθαρούς κανόνες.


Η ΝΙΚΗ


Ούτε βήμα πίσω για τη φοροδιαφυγή