Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 13/1/2011

ΦΩΝΗ Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011


ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΙΤΗΡΙΟΥ ΧΡΗΣΕΩΝ ΓΗΣ ΠΟΥ ΓΕΙΤΝΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ NATURA
Παρέμβαση από τον Δημ. Κουσελά σε Μπιρμπίλη και Σκανδαλίδη

Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ

ΚΟΥΣΕΛΑΣ

Από τον Μάρτιο έως το Δεκέμβριο η εφαρμογή απόσυρσης Ι.Χ.

ΘΑΡΡΟΣ Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011
Παρέμβαση Κουσελά για τη χρήση γης που γειτνιάζουν με περιοχές Νatura


Παρέμβαση στους υπουργούς Τίνα Μπιρμπίλη και Κώστα Σκανδαλίδη για την τροποποίηση του κριτηρίου χρήσεων γης που γειτνιάζουν με περιοχές Natura έκανε ο υφυπουργός Οικονομικών Δημ. Κουσελάς, μετά από διαμαρτυρίες φορέων της Μεσσηνίας.
Συγκεκριμένα, Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), προβλέπει, μεταξύ άλλων, ότι σε περίμετρο 300 μέτρων από περιοχή που έχει χαρακτηρισθεί ως ζώνη NATURA 2000, η γη θα χαρακτηρίζεται «Αγροτική γη Υψηλής Παραγωγικότητας» και σε αυτήν θα επιτρέπεται μόνο αμιγώς γεωργική παραγωγή ή εγκατάσταση φωτοβολταϊκών μονάδων.
Μετά από διαμαρτυρίες φορέων της Μεσσηνίας, που ενημέρωσαν τον υφυπουργό Οικονομικών Δημ. Κουσελά για τα προβλήματα που δημιουργεί το συγκεκριμένο κριτήριο για τους ιδιοκτήτες γης και για μια σειρά επαγγελμάτων, που σχετίζονται με τη δόμηση και τον τουρισμό στη Μεσσηνία, αυτός επικοινώνησε με τους συναρμόδιους υπουργούς Τίνα Μπιρμπίλη και Κώστα Σκανδαλίδη.
Ο κ. Κουσελάς εξέθεσε λεπτομερώς τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στη Μεσσηνία αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας από το συγκεκριμένο κριτήριο, και οι δυο Υπουργοί δεσμεύτηκαν να απαλείψουν την εν λόγω ρύθμιση με κατάλληλη τροποποίηση της ΚΥΑ στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.