Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 8/4/2008

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 08 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2008
«Ερώτηση του Κουσελά για την μετεγκατάσταση
 τσιγγάνων»

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 08 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2008»
"Ερώτηση Κουσελά για την καθυστέρηση
μετεγκατάστασης των Τσιγγάνων"

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 08 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2008
«Ερώτηση του Δ. Κουσελά για καθυστερήσεις
στη μετεγκατάσταση των Τσιγγάνων.»

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ 08 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2008

Ερώτηση του Δημήτρη Κουσελά για τις καθυστερήσεις μετεγκατάστασης των τσιγγάνων.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, ζητώντας να πληροφορηθεί τους λόγους της σοβαρής καθυστέρησης στη μετεγκατάσταση των Τσιγγάνων στον καταυλισμό Μπιρμπίτα.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Η μετεγκατάσταση των τσιγγάνων από τη Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙΠΕ) Σπερχογείας σε καταυλισμό που κατασκευάζει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας στην περιοχή της Μπιρμπίτας είχε εξαγγελθεί ότι θα υλοποιηθεί τον Αύγουστο του 2007.

Επειδή ακόμα και σήμερα δεν έχει γίνει η μετεγκατάσταση, με αποτέλεσμα και οι επιχειρηματίες της ΒΙΠΕ να διαμαρτύρονται γιατί δεν απελευθερώνεται ο επαγγελματικός τους χώρος και οι τσιγγάνοι συμπολίτες μας να μην έχουν ακόμα πρόσβαση σε κατάλληλο χώρο, που να τους παρέχει ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης,

Κατόπιν αυτών, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

- Για ποιο λόγο καθυστερεί επί τόσους μήνες η μετεγκατάσταση των τσιγγάνων από τη ΒΙΠΕ Σπερχογείας στον καταυλισμό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας στη Μπιρμπίτα;

- Πότε προβλέπεται να πραγματοποιηθεί η μετεγκατάσταση και τι προτίθεται να κάνει για να αντιμετωπισθούν τα όποια προβλήματα; »