Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 29/12/2010

ΦΩΝΗ Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ-ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

«Μίνι ανάκαμψη» το δεύτερο εξάμηνο του 2011 προέβλεψε ο Δημήτρης Κουσελάς

Την εκτίμηση ότι θα υπάρξει μίνι ανάκαμψη το δεύτερο 6μηνο του 2011 προέβλεψε σε αποκλειστικές δηλώσεις του στον 936 ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Δημήτρης Κουσελάς ο οποίος ρωτήθηκε και για Μεσσηνιακά θέματα που μας αφορούν.

Σε ότι αφορά το τομέα της Οικονομίας τόνισε ότι ο προϋπολογισμός θα ελέγχεται ανά 3μηνο αλλά και ανά μήνα από το οικονομικό επιτελείο και την τρόικα και θα παρέχονται στοιχεία απο όλους τους φορείς, οπότε αν υπάρξουν μικρές αποκλίσεις θα γίνουν διορθωτικές κινήσεις. Ο Υφυπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι τα έσοδα του 2009 ανήλθαν στα 48,5 δις ευρώ και ο φετινός στόχος είναι τα 51,4 δις ευρώ ως το τέλος του χρόνου με ύφεση 4%, εκφράζοντας την άποψη ότι ο στόχος είναι εφικτός εφόσον υλοποιηθεί στο έπακρο η εκτέλεση του προϋπολογισμού.

 

ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟ ΦΡΑΓΜΑ

 

Σε ότι αφορά τον ΟΣΕ επισήμανε ότι μίλησε με τον Διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ και ζήτησε ώστε η μελέτη για το σιδηρόδρομο για την κανονική μετρική γραμμή να φτάσει μέσω Πατρών- Πύργου- Κυπαρισσίας ως την Καλαμάτα, ενώ για τους μεταταχθέντες από τον ΟΣΕ θα δοθεί προτεραιότητα σε υπηρεσίες του Νομού μας και Δήμους. Επίσης με απόφασή του αντιμετωπίστηκαν οι εκκρεμότητες με την κοινοπραξία Μορέας στον εθνικό δρόμο εγκρίνοντας 10 εκ. ευρώ και 5 εκ. ευρώ για τον κομμάτι της Τσακώνας στην ΑΛΠΙΝ-ΤΕΡΝΑ. Εκτίμησε ότι πριν το Πάσχα θα παραδοθεί με παράκαμψη 300 μέτρων το κομμάτι της Τσακώνας και ως το τέλος του 2011 σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα φτάσει στην Καλαμάτα ο νέος δρόμος ο οποίος προχωρά με αυξητικούς ρυθμούς σε όλα τα σημεία.

Τέλος επισκέφθηκε την περιοχή του Φιλιατρινού φράγματος όπου πριν απο 1 εβδομάδα υπεγράφη Κ.Υ.Α. μαζί με τον κ. Σκανδαλίδη για τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις. Εξήγησε ότι εργάζονται ήδη 50 εργάτες και ότι η κατασκευή του θα αποφέρει 8 εκ. κυβικά νερού για άρδευση στην ευρύτερη περιοχή του Τριφυλιακού κάμπου...