Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 21/12/2010

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

 

Παπακωνσταντίνου: Αναγκαιότητα η φορολογική συνείδηση

Την αναγκαιότητα δημιουργίας φορολογικής συνείδησης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της φοροδιαφυγής αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απονέμοντας τα βραβεία στους νικητές του διαγωνισμού του Υπουργείου Οικονομικών για τη δημιουργία βίντεο με θέμα τη φορολογική συνείδηση καθώς και τον διαγωνισμό νέου εντύπου φορολογικής δήλωσης εισοδήματος.

Όσες νομοθετικές αλλαγές και να κάνουμε και όσες πρωτοβουλίες και να λάβουμε το ζήτημα της φοροδιαφυγής μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη δημιουργία φορολογικής συνείδησης ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Ο Υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Kουσελάς απονέμοντας τα βραβεία δήλωσε ότι δεν θα είχαμε σήμερα τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εάν είχε εκλείψει το φαινόμενο της φοροδιαφυγής το οποίο είναι βαθειά ριζωμένο στη νοοτροπία της κοινωνίας. Πέρα από τα μέτρα και το νέο θεσμικό πλαίσιο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής είναι η καλλιέργεια φορολογικής συνείδησης προκειμένου να αλλάξουμε την κουλτούρα της κοινωνίας είπε ο κ. Kουσελάς.

Ο ειδικός γραμματέας πληροφοριακών συστημάτων του υπουργείου οικονομικών Διομήδης Σπινέλης στο ίδιο μήκος κύματος επισήμανε ότι κάθε προσπάθεια για να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή συνδέεται με την αλλαγή της κατεστημένης νοοτροπίας και της ευαισθητοποίησης πολιτών σε θέματα φοροδιαφυγής.

 

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010 

Φιλιατρινό φράγμα: Υπογράφτηκε η απόφαση για την αναγκαστική απαλλοτρίωση  

Υπεγράφη η κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη και του υφυπουργού Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά για την αναγκαστική απαλλοτρίωση, που αφορά την κατασκευή του φράγματος και της λεκάνης του Φιλιατρινού ποταμού, σύμφωνα με ενημέρωση από το γραφείο του κ. Κουσελά. «Με την απόφαση αυτή αναδεικνύεται ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο για την Τριφυλία και την αγροτική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής των Φιλιατρών. Η κήρυξη της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης για λόγους δημόσιας ωφέλειας είναι ουσιαστικό βήμα για την κατασκευή του Φιλιατρινού φράγματος. Ενός φράγματος που θα αξιοποιήσει τους υδάτινους πόρους της περιοχής και θα συντελέσει στην άρδευση χιλιάδων στρεμμάτων με τοπικές καλλιέργειες», σχολιάζει ο κ. Κουσελάς.

 

ΘΑΡΡΟΣ Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟ ΦΡΑΓΜΑ: Υπεγράφη η ΚΥΑ της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης για την κατασκευή του