Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 6/12/2010

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010 

«Να πιάσουν τόπο οι θυσίες των πολιτών»

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΚΟΥΣΕΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Αποκαλύψεις» έδωσε ο Μεσσήνιος βουλευτής και Υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς. 

 

ΕΘΝΟΣ Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010 

«Γκάζι» για είσπραξη 5,9 δισ. ευρώ 

Ο Υφ. Οικονομικών Δημ. Κουσελάς θα ζητήσει από τους 27 έφορους των μεγαλύτερων ΔΟΥ της Αττικής να «ανεβάσουν ταχύτητες» και να ρίξουν το βάρος στην περαίωση, στην είσπραξη ληξιπρόθεσμων χρεών , καθώς και στους προσωρινούς ελέγχους για την είσπραξη του ΦΠΑ. 

 

Η δήλωση 

«Προσπαθήσαμε πάντα και προσπαθούμε να προστατεύσουμε όσο μπορούμε τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους. Και η δέσμευσή μας είναι, άλλωστε, όταν θα βγούμε από τους περιορισμούς που είμαστε σήμερα οι πρώτοι οι οποίοι θα στηριχθούν, και αυτό το κάνουμε από τώρα πράξη, είναι οι χαμηλοσυνταξιούχοι».  

 Ο Υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς στη ΝΕΤ 105,8 

 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ Δ.ΚΟΥΣΕΛΑ ΜΕ 27 ΕΦΟΡΟΥΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ ΔΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

Αγώνας δρόμου για αύξηση των εσόδων του Δημοσίου

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

ΣΥΣΚΕΨΗ ΚΟΥΣΕΛΑ ΜΕ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ

Τους ξαμόλησε να μαζέψουν 6 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο

Πιέσεις σε εφόρους για να βρεθούν έσοδα 6 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο αναμένεται να ασκήσει σήμερα το υπουργείο Οικονομικών. Οι προϊστάμενοι όλων των εφοριών «μαζεύονται» σε σύσκεψη υπό τον Δ. Κουσελά, με στόχο να επιταχυνθούν οι εισπράξεις από ληξιπρόθεσμες οφειλές, από την περαίωση, αλλά και οι έλεγχοι. Οι έφοροι αναμένεται να ζητήσουν ενημέρωση για τις εφορίες που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν, ενώ αναμένεται να τους ζητηθεί να ξεκινήσουν την επιλογή του προσωπικού που θα μετατεθεί στα ελεγκτικά κέντρα. Οι αποφάσεις θα περιλαμβάνονται στο φορονομοσχέδιο, του οποίου η ανακοίνωση εκτιμάται ότι θα αναβληθεί για ακόμη μία εβδομάδα, με αφορμή την κάθοδο των εκπροσώπων της Κομισιόν και του ΔΝΤ στην Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο αναμένεται να ασκήσει πιέσεις σε εφορίες με χαμηλά αποτελέσματα είτε σε ελέγχους είτε σε εισπράξεις ΦΠΑ, λέγοντας ότι αναμένεται να οδηγήσουν ακόμη και σε «ξήλωμα» προϊσταμένων. Τον ίδιο στόχο θα έχει και η προαναγγελία των αλλαγών που φέρνει ο νέος νόμος, επιβάλλοντας σκληρές ποινές σε επίορκους υπαλλήλους, αλλά και «μπόνους» σε όσους έχουν καλές επιδόσεις. Αναφερόμενος στις συγχωνεύσεις των εφοριών, ο υφυπουργός αναμένεται να τους ζητήσει να εξετάσουν το προσωπικό που θέλουν να κρατήσουν και τους υπαλλήλους που θα μετατεθούν σε ελεγκτικές υπηρεσίες. Με το νέο νόμο οι εφορίες θα είναι μικρές και ευέλικτες σε σχήμα, με κύριο στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών. Αναμένεται να ασκηθούν πιέσεις στις εφορίες για την επιτάχυνση της είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών όσων δεν ανταποκρίθηκαν στις 2 ρυθμίσεις που έγιναν μέσα στο 2010 (φθάνουν στα 32 δισ. ευρώ). Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων συνεχίζει διασταυρώσεις οφειλετών με μεγάλο εισόδημα ή ακριβά ακίνητα, αλλά το ζήτημα είναι τα ποσά να εισπραχθούν από τις εφορίες. Επίσης, θα ζητηθεί να προωθηθούν άμεσα οι υποθέσεις που εκκρεμούν στα νομικά τμήματα των εφοριών, να επισπεύσουν τυχόν υποθέσεις δηλώσεων εισοδήματος (ακόμη και παλαιών ετών) που δεν έχουν εκκαθαριστεί, αλλά και να αυξηθούν οι κανονικοί έλεγχοι οι οποίοι πρέπει να κλείνουν άμεσα.