Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 2/12/2010

ΦΩΝΗ Πέμπτη 02 Δεκεμβρίου 2010 

ΔΗΜ. ΚΟΥΣΕΛΑΣ: ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ Η ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΠΡΟΟΔΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ 

Νέα ποσά εκταμιεύτηκαν για Τσακώνα και για το τμήμα μέχρι την Καλαμάτα

 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ ΛΟΓΟΣ Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Όπως ανακοίνωσε ο Δημ. Κουσελάς 

ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΩΣΗ  

Μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου

 

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Πέμπτη 02 Δεκεμβρίου 2010 

ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΡΙΤΗ-ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΑ 6 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΣΤΟ ΛΕΥΚΤΡΟ 

 

ΘΑΡΡΟΣ Πέμπτη 02 Δεκεβρίου 2010 

Συμφωνία με τον Δημήτρη Κουσελά για Παραδείσια-Τσακώνα

Κανένα πρόβλημα με τη χρηματοδότηση του έργου

Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα πρόβλημα με τη χρηματοδότηση τόσο του τμήματος του εθνικού δρόμου Παραδείσια – Τσακώνα όσο και αυτού μέχρι την Καλαμάτα, έδωσε σε δηλώσεις του ο υφυπουργός Οικονομικών Δ. Κουσελάς.
Όπως τόνισε, απαντώντας σε ερώτηση του «Θ» για την πορεία χρηματοδότησης του έργου, το υπουργείο μόνο προχθές υπέγραψε την καταβολή 15 εκατομμυρίων ευρώ περίπου στις δύο εταιρείες που έχουν αναλάβει τα παραπάνω τμήματα, ενέργεια που εξασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό την ομαλή πορεία υλοποίησής τους.  
Συγκεκριμένα, ο κ. Κουσελάς δήλωσε: "Όπως δήλωσα και το προηγούμενο διάστημα, δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα πρόβλημα σχετικά με την ομαλή χρηματοδότηση του έργου Παραδείσια – Τσακώνα, αλλά και του τμήματος Τρίπολη – Καλαμάτα".

"Τα έργα αυτά είναι ζωτικής σημασίας για τη Νότιο Πελοπόννησο, και ειδικότερα για τη Μεσσηνία, και είναι επιλογή της κυβέρνησης να τα στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις, προκειμένου να ολοκληρωθούν μέσα στους συμβατικούς χρόνους.
Οι μέχρι σήμερα ανεξόφλητες πιστοποιημένες με λογαριασμούς οφειλές του ελληνικού Δημοσίου στον ανάδοχο που κατασκευάζει το έργο Παραδείσια – Τσακώνα ανέρχονταν σε 8,7 εκατομμύρια ευρώ. Ήδη, και μετά από συνεργασία με τον υφυπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Παν. Ρήγα, εκταμιεύτηκαν δύο (2) εκατομμύρια ευρώ και μόλις σήμερα (σ.σ. προχθές) χορηγήθηκαν άλλα τρία (3) εκατομμύρια.
Επομένως, εξασφαλίζεται πλήρως ο ομαλός ρυθμός εκτέλεσης του έργου μέχρι το τέλος του 2010, αφού εκπληρώνονται οι οφειλές του Δημοσίου προς την ανάδοχο εταιρεία.
Όπως είναι γνωστό, το πρώτο εξάμηνο του έτους η ροή χρηματοδότησης στη ΣΑΕ των εθνικών πόρων, με την οποία χρηματοδοτείται το έργο, είναι πάγια ομαλή. Το πρώτο εξάμηνο του 2010, παρά τις δημοσιονομικές δυσκολίες, το ποσό της χρηματοδότησης ήταν των πέντε (5) εκατομμυρίων ευρώ το μήνα. Εκτιμάται, λοιπόν, βάσιμα ότι το ίδιο θα συμβεί και κατά τη διάρκεια του 2011.
Σε ό,τι αφορά το υπόλοιπο έργο, δηλαδή την εθνική οδό Τρίπολης – Καλαμάτας, υπέγραψα σήμερα, ως υφυπουργός Οικονομικών, δέκα (10) εκατομμύρια ευρώ (επιστροφή ΦΠΑ), ένα μέρος της οφειλής προς την κοινοπραξία, μετά από συνάντηση- σύσκεψη που υπήρξε με την εταιρεία και εκπροσώπους τραπεζών.
Όπως μας διαβεβαίωσαν, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το έργο και, μάλιστα, είναι πολύ πιο μπροστά από τους συμβατικούς χρόνους που έχουν τεθεί, ενώ υπογράμμισαν ότι μέχρι το τέλος του 2011 ο δρόμος θα έχει φτάσει στην Καλαμάτα".