Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 21/11/2010

Εφημερίδα Ελευθερία Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010 

Συγχαρητήρια Κουσελά στο διοικητή του Νοσοκομείου 

Τα συγχαρητήριά του στο διοικητή του Νοσοκομείου Γιώργο Μπέζο έδωσε δημόσια ο Υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς. Όπως είπε, “ζητήματα σοβαρά βρίσκουν τη δικαίωση και λύση τους μέσα από τις άοκνες προσπάθειες του Γ. Μπέζου: Η λειτουργία της ΜΕΘ, η μονάδα εμφραγμάτων, το αιμοδυναμικό εργαστήριο και η ανανέωση του αξονικού τομογράφου, καθώς και η προσθήκη του μαγνητικού τομογράφου”. Ο διοικητής του Νοσοκομείου Γιώργος Μπέζος με την ευκαιρία του εορτασμού της μικρής εκκλησίας του ιδρύματος, ευχήθηκε χρόνια πολλά και ευχαρίστησε όλο το προσωπικό για την καλή συνεργασία.

 

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά 

Δεν υπάρχει κίνδυνος διακοπής του έργου Παραδείσια – Τσακώνα

 

Εφημερίδα Θάρρος  

Κανένας κίνδυνος για τον εθνικό δρόμο 

Τη διαβεβαίωση ότι, παρά τα προβλήματα χρηματοδότησης, δεν υπάρχει κίνδυνος διακοπής στο έργο του εθνικού δρόμου, έδωσε χθες ο Δημήτρης Κουσελάς. Κατά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, για τον εσπερινό στον εορτάζοντα ιερό ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου που βρίσκεται στο χώρο του ιδρύματος, ο Υφυπουργός Οικονομικών τόνισε: «Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις το έργο, το οποίο θα συνεχίσει κανονικά. Πριν από το καλοκαίρι θα δοθεί σε κυκλοφορία και το πεσμένο κομμάτι της Τσακώνας, με ένα μικρό μπάι πας 3 χιλιομέτρων, ενώ τέλος 2011 ο δρόμος θα φτάσει στην Καλαμάτα».

Σημείωσε, δε, ότι τα προβλήματα, που έχουν αναχθεί, δεν αφορούν μόνο στη στενότητα των πόρων λόγω οικονομικής κρίσης. «Είναι αποτέλεσμα και προβλημάτων που κληρονομήσαμε από την προηγούμενη κυβέρνηση. Γιατί, προκειμένου το 2007 να δείξει έργο πριν από τις εκλογές, προχώρησε στην κύρωση συμβάσεων, χωρίς να υπάρχουν ολοκληρωμένες μελέτες και δεσμεύθηκε ότι σε ένα χρόνο από την κύρωση, θα είχαν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες απαλλοτριώσεις. Χωρίς να υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος και χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί τα 2 δισ. ευρώ, που απαιτούνταν για το σύνολο των απαλλοτριώσεων σε όλη την Ελλάδα. Έτσι, μόλις παραλάβαμε, μόνο το 8% των απαλλοτριώσεων είχε ολοκληρωθεί. Ταυτόχρονα, δεν είχαν εξασφαλιστεί οι πόροι για τις απαλλοτριώσεις και για τη συνέχιση των έργων που ήταν μέσα από εθνικούς πόρους, όπως το πεσμένο κομμάτι της Τσακώνας. Αυτή τη στιγμή έχει ολοκληρωθεί το 54% των απαλλοτριώσεων στο σύνολο της χώρας, ενώ για το Παραδείσια - Τσακώνα το 60%. Ως υπουργείο Οικονομικών είμαστε σε συνεχείς επαφές με τον παραχωρησιούχο, το «Μορέα», και με τον Υπουργό Υποδομών κ. Ρέππα. Αντιμετωπίζουμε εκκρεμότητες σχετικά με τη χρηματοδότηση και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος διακοπής του έργου».  

Για το νοσοκομείο

Αναφερόμενος και στο νοσοκομείο, ο κ. Κουσελάς συνεχάρη το διοικητή του Γιώργο Μπέζο για το μέχρι τώρα έργο του. «Μια σειρά από μεγάλα και σοβαρά προβλήματα, που απασχόλησαν στο παρελθόν το νοσοκομείο και τους Μεσσήνιους, βρίσκουν σήμερα δικαίωση και λύση» είπε, επικεντρώνοντας στη λειτουργία της ΜΕΘ, της Μονάδας Εμφραγμάτων που ανοίγει αύριο, στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο που εξοπλίστηκε και πρόκειται να λειτουργήσει, στην ανανέωση του αξονικού τομογράφου και την αγορά μαγνητικού, που αναμένονται.

Ο κ. Μπέζος ευχαρίστησε για την άψογη συνεργασία τα μέλη του Δ.Σ. του νοσοκομείου και όλο το προσωπικό, ενώ πρόσθεσε: «Με αφορμή την ημέρα εορτασμού, εύχομαι χρόνια πολλά και η Παναγία να μας δίνει δύναμη και υγεία για να συνεχίσουμε τη μεγάλη προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει».