Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 5/4/2008

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 05 ΑΠΡΙΛΙΟΥ2008
«Ο Δ. Κουσελάς : «Το ΥΠ.ΠΟ. εξακολουθεί
 να υπεκφεύγει για τη ΔΕΠΑΚ»

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 05 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2008
« Δ. Κουσελάς»¨
"Υπεκφεύγει το ΥΠ. ΠΟ. για τη ΔΕΠΑΚ"

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 05 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2008
«Το Υπουργείο Πολιτισμού εξακολουθεί να
υπεκφεύγει για τη ΔΕΠΑΚ "

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ 05 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2008

Το Υπουργείο Πολιτισμού εξακολουθεί να υπεκφεύγει για τη ΔΕΠΑΚ !

Σχολιάζοντας την απάντηση (;) του Υπουργού Πολιτισμού κ. Λιάπη σε Ερώτησή του για την τήρηση εκ μέρους του Υπουργείου Πολιτισμού (ΥΠΠΟ) της προγραμματικής σύμβασης με τη Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Καλαμάτας (ΔΕΠΑΚ), ο βουλευτή Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς δήλωσε τα ακόλουθα:

« Ο κ. Υπουργός δεν απαντά στα ερωτήματα που του έθεσα για το κατά πόσο προτίθεται –και πότε- να υλοποιήσει, επιτέλους, την προγραμματική σύμβαση του ΥΠΠΟ με τη ΔΕΠΑΚ, καταβάλλοντας τα ποσά που της χρωστάει και για ποιό λόγο «επαναξιολογεί» μια προγραμματική σύμβαση που εδω και χρόνια λειτουργεί ομαλά, προσφέροντας τα μέγιστα στην πολιτιστική δραστηριότητα της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας.

Αν και πέρασαν 3 μήνες από την προηγούμενη Αναφορά μου στη Βουλή για το ίδιο θέμα, ο κ. Λιάπης παραπέμπει ξανά στην Επιτροπή αξιολόγησης των προγραμματικών συμβάσεων με τους ΟΤΑ και στον... εξορθολογισμό των δαπανών του ΥΠΠΟ, για μια «νέα, αξιόπιστη και αποτελεσματική πρόταση», που είναι άγνωστο πότε και πως θα διαμορφωθεί!

Στο μεταξύ, αξιοπιστία μηδέν - και τα βερεσέδια, βερεσέδια!

Από πότε μπορούν να ακυρώνονται ειλημμένες συμβατικές υποχρεώσεις του ΥΠΠΟ, με πρόσχημα τον...εξορθολογισμό της διαχείρισης, αφήνοντας μάλιστα να αιωρούνται και αιχμές σε βάρος των συμβεβλημένων ΟΤΑ για... έλλειψη συνέπειας ;

Γιατί η αρμόδια Επιτροπή χρειάζεται τόσους και τόσους μήνες για να «εξυγιάνει» τα οικονομικά του ΥΠΠΟ, παγώνοντας και αναιρώντας κάθε χρηματοδότηση;

Δυστυχώς,οι εργαζόμενοι και οι πολιτιστικές δραστηριότητες της ΔΕΠΑΚ κινδυνεύουν να γίνουν ακόμα ένα θύμα της καθυστερημένα επιχειρούμενης «κάθαρσης» από τα έργα και τις ημέρες του κ. Ζαχόπουλου στο ΥΠΠΟ. Και αυτό, δεν πρέπει να το επιτρέψουμε! »