Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 9/11/2010

Εφημερίδα Έθνος 9 Νοεμβρίου 2010-11-10 

ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΤΙΚΟΣ Ο ΔΗΜ.ΚΟΥΣΕΛΑΣ

«Όχι στα νέα μέτρα, κοντά στους στόχους μας τον Δεκέμβριο»

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84» τόνισε πως ο νέος προϋπολογισμός έχει ήδη προδιαγραφεί από τον περασμένο Μάρτιο. «Δεν νομίζω ότι μας περιμένει κάτι διαφορετικό από αυτά που είχαμε προγραμματίσει. Αυτό που κάνουμε αυτή τη στιγμή είναι να συζητάμε πώς αυτά τα πράγματα θα εξειδικευτούν και θα δουν το φως της δημοσιότητας μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό και το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα κατατεθεί στο τέλος του Νοεμβρίου, αρχές Δεκεμβρίου», προσέθεσε.

Εξάλλου, δήλωσε σίγουρος ότι μέχρι το τέλος του χρόνου το υπουργείο Οικονομικών θα είναι πολύ κοντά στους στόχους που έχει βάλει, παρά τις αναθεωρήσεις του ελλείμματος, ώστε να μπορέσει να εκταμιευτεί η τρίτη δόση του δανείου από τον μηχανισμό στήριξης.

Σχετικά με την πορεία των εσόδων, ο υφυπουργός ανέφερε ότι ο στόχος για τους τελευταίους τρεις μήνες είναι να πιάσουμε ένα δισεκατομμύριο, πάνω από τον μέσο όρο των εννέα τελευταίων μηνών.

«Δηλαδή φτάναμε τα 4 δισεκατομμύρια στα έσοδα, όταν ο στόχος μας ήταν να πάμε στα 5 δισεκατομμύρια. Αν δεν πάμε στα πέντε ακριβώς, θα είμαστε κοντά», είπε χαρακτηριστικά.