Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 12/10/2010

Εφημερίδα ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ 12 Οκτωβρίου 2010

Παρέμβαση Κουσελά

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

 

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 12 Οκτωβρίου 2010

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΣΣΗΝΙΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΗΜ.ΚΟΥΣΕΛΑ

Τα Μεσσηνιακά προϊόντα στο Μετρό του Συντάγματος μέχρι αύριο


Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 12 Οκτωβρίου 2010

Δημήτρης Κουσελάς: Εγκαινίασε την «Έκθεση Παραδοσιακών Τυποποιημένων Αγροτικών και Χειροτεχνίας της Μεσσηνίας»

Την τριήμερη «Έκθεση Παραδοσιακών Τυποποιημένων Αγροτικών και Χειροτεχνίας της Μεσσηνίας» που διοργανώνεται στο Αττικό Μετρό της Αθήνας στην Πλατεία Συντάγματος εγκαινίασε ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Δημήτρης Κουσελάς.

 Στην ομιλία του ο κ. Κουσελάς μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

«Τα μεσσηνιακά προϊόντα μπορούν με την κατάλληλη τυποποίηση και προβολή να κερδίσουν επάξια τις διεθνείς αγορές και εμείς ως πολιτεία οφείλουμε να δημιουργήσουμε τις υποδομές που θα συμβάλλουν στη διατήρηση των εκλεκτών ελληνικών ποικιλιών. Σε αυτήν την κατεύθυνση με το Εθνικό Πρόγραμμα Στήριξης στο πλαίσιο της Κοινής Οργάνωσης Αμπελοοινικής Αγοράς στηρίζουμε για πρώτη φορά την πρωτογενή παραγωγή: Με τη χορήγηση ενιαίας ενίσχυσης στους αμπελοκαλλιεργητές για τα έτη 2010-2013 συνολικού ύψους 58 εκατ. ευρώ και με την εφαρμογή προγραμμάτων αναδιάρθρωσης αμπελώνων συνολικού ύψους 23 εκατ. ευρώ».

«Εξάλλου», όπως τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του, «το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ήδη επεξεργάζεται τις απαραίτητες προσαρμογές στον τομέα των τροφίμων για τον καθορισμό του πλαισίου λειτουργίας των ελέγχων ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα των τροφίμων από το χωράφι στο ράφι καθώς και τη σωστή ενημέρωση του καταναλωτή».

Ειδικότερα για το ελαιόλαδο ο κ. Κουσελάς σημείωσε ότι «επεξεργαζόμαστε μία ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική γιατί, όπως γνωρίζετε, το ελαιόλαδο είναι εθνικό προϊόν.  Επίσης, να σας ανακοινώσω ότι φέτος για πρώτη φορά η ενιαία ενίσχυση θα δοθεί με βάση τον Κανονισμό και όχι με δανεικά. Μετά τις 16/10 θα δοθεί η προκαταβολή και η εξόφληση θα πραγματοποιηθεί πριν τα Χριστούγεννα. Έτσι οι αγρότες δεν θα αναγκαστούν να πουλήσουν όσο-όσο για να καλύψουν το καλλιεργητικό κόστος.»

Στο κλείσιμο της ομιλίας του ο κ. Κουσελάς αφού συνεχάρη τους διοργανωτές ευχήθηκε «να υπάρξουν και άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες, ώστε τα προϊόντα της Μεσσηνίας να φτάσουν, όπως το αξίζουν σε κάθε γωνιά της γης!»