Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 27/8/2010

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 27 Αυγούστου 2010
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΣΕΛΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Στην Καλαμάτα να δημιουργηθεί το
Κέντρο Μεσογειακής Διατροφής.


Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 27 Αυγούστου 2010
Στην Καλαμάτα το Κέντρο Μεσογειακής Διατροφής,
ζήτησε ο Δ. Κουσελάς.

 

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 27 Αυγούστου 2010

 

 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΟΥΣΕΛΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Στην Καλαμάτα και όχι στην Βυτινά το κέντρο Μεσογειακής Διατροφής

 

Να γίνει στην Καλαμάτα και όχι στη Βυτίνα το Κέντρο Μεσογειακής Διατροφής ζήτησε ο βουλευτής Δ. Κουσελάς, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το μητρώο αγροτών. Και προσέθεσε ότι η πόλη είναι “το κέντρο του μεσσηνιακού ελαιολάδου που αποτελεί εμβληματικό στοιχείο της μεσογειακής διατροφής”.

Ο κ. Κουσελάς ανέφερε ότι με το συζητούμενο νομοσχέδιο “ο αγροτικός τομέας της χώρας μας αποκτά ένα εργαλείο χάραξης αγροτικής πολιτικής, ένα εργαλείο που έπρεπε να διαθέτει εδώ και χρόνια. Ένα εργαλείο σχεδιασμού, αναδιάταξης και στήριξης της αγροτικής δραστηριότητας, μιας δραστηριότητας που στηρίζεται στην πολυδυναμία και την πολυδραστηριότητα του αγρότη, που είναι σήμερα πραγματικότητα σε πολλές περιφέρειες της χώρας μας”.

Και πρόσθεσε ότι “σήμερα, που αναμένονται μεγάλες αλλαγές και σκληρή διαπραγμάτευση στην ΚΑΠ μετά το 2013, πρέπει να γνωρίζουμε ολοκληρωμένα το μέγεθος, τη διάρθρωση του αγροτικού τομέα στη χώρα μας. Στόχος μας, να στηριχθούν ουσιαστικά οι αγρότες ώστε όχι μόνο να μείνουν ενεργοί στην ύπαιθρο, σε βιώσιμες και ποιοτικές καλλιέργειες, αλλά και να έχουν πραγματική κατάρτιση και προοπτική, ιδιαίτερα οι νέοι αγρότες”.