Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 21/8/2010

Εφημερίδα ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ ΛΟΓΟΣ 26 Αυγούστου 2010
Δήλωση Δημήτρη Κουσελά για τις δημοτικές
και περιφερειακές εκλογές.
.


Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 21 Αυγούστου 2010
Δήλωση Δημήτρη Κουσελά για τις δημοτικές
και περιφερειακές εκλογές.

 

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 21 Αυγούστου 2010

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ
Οι ευθύνεςγια την καθυστέρηση της υποψηφιότητας σε Καλαμάτα.

 

Με γραπτή του δήλωση ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δ. Κουσελάς αποποιείται κάθε ευθύνης για την καθυστέρηση στην επιλογή υποψηφίου από το ΠΑΣΟΚ στην Καλαμάτα και τονίζει ότι ο

ίδιος είχε προτείνει να κλείσει το θέμα μέχρι τέλος Ιουλίου.

Αναλυτικά στη δήλωση ο κ. Κουσελάς αναφέρει τα εξής: “Η πετυχημένη επιλογή υποψηφίων, η έγκαιρη και ολοκληρωμένη προετοιμασία για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, είναι σημαντικές προϋποθέσεις, ώστε η μεγάλη τομή του σχεδίου «Καλλικράτης» να πλαισιωθεί από τα κατάλληλα στελέχη και να αποδώσει τα θετικά αποτελέσματα που προσδοκούν οι πολίτες της χώρας μας.

Από την πρώτη συνάντηση του άτυπου οργάνου που πραγματοποιήθηκε εδώ και ένα μήνα, στην οποία κλήθηκαν και συμμετείχαν όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ του νομού μας, ζήτησα να επισπευθούν οι διαδικασίες ώστε στα τέλη του Ιουλίου να έχουμε καταλήξει στο τι κάνουμε στην Καλαμάτα και σε κάθε καλλικρατικό δήμο.

Ειδικότερα για την Καλαμάτα, αποφασίσαμε ομόφωνα να εξουσιοδοτήσουμε την κεντρική επιτροπή δημοτικών εκλογών να χειριστεί το θέμα, εξετάζοντας καταρχήν τρεις υποψηφιότητες(Βασίλη Κοσμόπουλο, Χρήστο Μαλαπάνη, Χρήστο Μπούρα).

Στη δεύτερη συνάντηση που έγινε στις 12/8 επεσήμανα τη μεγάλη καθυστέρηση και τη συνεχή αναβλητικότητα στη λήψη αποφάσεων. Τόνισα την ανάγκη οι όποιες επιλογές για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές να γίνουν με όρους κοινωνίας και όχι κομματικής περιχαράκωσης.

Υπογράμμισα τον κίνδυνο να οδηγηθούν σε αδιέξοδο οι παρατεινόμενες συζητήσεις για το Δήμο Καλαμάτας και να δημιουργηθούν προβλήματα και σε άλλους δήμους.

Δήλωσα ότι δεν θα συμμετάσχω παραπέρα σε οποιαδήποτε διαδικασία συζήτησης στο βαθμό που ακολουθείται η ίδια πορεία.

Σήμερα, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις, αισθάνομαι δυστυχώς δικαιωμένος και η δέσμευσή μου ισχύει στο ακέραιο. Αυτονόητο είναι ότι στην πρώτη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, θα ενημερώσω τον πρόεδρο και τα μέλη του για τις εξελίξεις αυτές και ότι θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις τις όποιες επιλογές κάνει το ΠΑΣΟΚ στη Μεσσηνία. Είμαι αισιόδοξος, ότι με ενωτική διάθεση, με σεβασμό στη θέληση των τοπικών κοινωνιών και τη συστράτευση όλων, μπορούμε να αλλάξουμε σελίδα στην Καλαμάτα και στη Μεσσηνία γενικότερα“.