Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 18/8/2010

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 18 Αυγούστου 2010
Παρέμβαση Κουσελά για τις τιμές στο αλεύρι.


Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 18 Αυγούστου 2010
Παρέμβση Δημήτρη Κουσελά για τις τιμές των αλεύρων.

 

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 18 Αυγούστου 2010

 

Παρέμβαση Κουσελά για τις τιμές των αλεύρων

 

Με την Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κα. Λούκα Κατσέλη επικοινώνησε ο βουλευτής Μεσσηνίας και μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, κ. Δημ. Κουσελάς μετά την ανακοίνωση των αλευροβιομηχάνων για αυξήσεις των τιμών στο ψωμί.

 

Ο κ. Κουσελάς τόνισε στην κα. Κατσέλη ότι οι «ανακοινωθείσες»  αυξήσεις είναι αδικαιολόγητες, προκλητικές και παράνομες.

Οι αλευροβιομήχανοι σημείωσε χρησιμοποιούν προσχηματικά τις διεθνείς αυξήσεις των τιμών των σιτηρών και προχωρούν σε εναρμονισμένες πρακτικές για την αύξηση των τιμών, την ίδια στιγμή που στις αποθήκες τους υπάρχουν μεγάλα αποθέματα που αγοράστηκαν σε πολύ χαμηλότερες τιμές.

 

Ζήτησε από την Υπουργό την λήψη αυστηρών μέτρων για την αντιμετώπιση της κερδοσκοπίας με την κινητοποίηση όλων των μηχανισμών ( επιτροπή ανταγωνισμού, ΣΔΟΕ κλπ.).

 

Η Υπουργός συμφώνησε με τον κ. Κουσελά στις διαπιστώσεις του αυτές και τον διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των καταναλωτών και την αποτροπή της κερδοσκοπίας.