Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 4/8/2010

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 4 Αυγούστου 2010
ΔΗΜ. ΚΟΥΣΕΛΑΣ
Χαιρετίζουμε την απόφαση της Εθνικής
Τράπεζας για τη διαγραφή χρεών.


Εφημερίδα ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ ΛΟΓΟΣ 5 Αυγούστου 2010
ΜΕ ΤΗ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΚΟΥΣΕΛΑ
Διεγράφησαν από την Εθνική τα χρέη των ιδοκτητών
για την πολυκατοικία της οδού Αριστείδου.

 

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 4 Αυγούστου 2010

 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΗΜ. ΚΟΥΣΕΛΑ
Χαιρετίζει τη διαγραφή χρεών για την πολυκατοικία της Αριστείδου που κατέρρευσε στους σεισμούς του 86.

Μετά την απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Τ.Ε. για διαγραφή των χρεών για την πολυκατοικία που γκρεμίστηκε στους σεισμούς του 1986 ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς έκανε την ακόλουθη δήλωση :

 

«Χαιρετίζουμε  την απόφαση του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας, που μετά από 24 χρόνια διέγραψε τα χρέη των ιδιοκτητών της οδού Αριστείδου στην Καλαμάτα, που γκρεμίστηκε στους σεισμούς του 1986.

Η απόφαση αυτή ήταν αποτέλεσμα ενός μακροχρόνιου αγώνα των ιδιοκτητών της πολυκατοικίας αλλά και του δική μου ο οποίος τόσο με Ερωτήσεις & Αναφορές, όσο και με την από 9-6-2010 επιστολή μου προς τον κ. Απόστολο Ταμβακάκη, Δ/ντα Σύμβουλο της ΕΤΕ, είχα ζητήσει από τη Διοίκηση να δει με ευαισθησία το ζήτημα αυτό».

 

Η με Α.Π. 1278/9-6-2010 επιστολή του κ. Κουσελά προς τον κ. Ταμβακάκη έχει ως εξής :

 

«O καταστρεπτικός σεισμός του 1986, μεταξύ των άλλων συνεπειών, είχε και την ολοκληρωτική κατάρρευση της πολυκατοικίας στην οδό Αριστείδου 28 στην Καλαμάτα.

Η ολοκληρωτική καταστροφή της εν λόγω πολυκατοικίας είχε σαν συνέπεια ανθρώπινες απώλειες με 6 νεκρούς και 17 τραυματίες. Από τα 16 διαμερίσματα της πολυκατοικίας αυτής, τα 9 είχαν αγοραστεί με δάνεια που χορηγήθηκαν με βάση τις διατάξεις του ν.δ. 1138/1972 (ΦΕΚ.63 Α).

Τα ποσά των εν λόγω δανείων χορηγήθηκαν κατά ένα μέρος (25%) από κεφάλαια του ΟΕΚ και χορηγήθηκαν άτοκα, κατά το υπόλοιπο από κεφάλαια της Εθνικής Τράπεζας (πρώην ΕΚΤΕ). Όσον αφορά στις οφειλές από τα δάνεια που προέρχονταν από τον ΟΕΚ, αυτές διεγράφησαν με την Α.Π. 173/7-2-2005 απόφασή του.

Σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των δανείων που χορηγήθηκαν από κεφάλαια της Εθνικής Τράπεζας δεν έγινε καμία ρύθμιση, με συνέπεια οι απαιτήσεις της Τράπεζας, προσαυξημένες με τα ποσά των τόκων να μεταβιβαστούν για είσπραξη στην αρμόδια ΔΟΥ της Καλαμάτας.

Σήμερα, εκτός από την άρνηση της ΔΟΥ να χορηγεί πιστοποιητικά φορολογικής ενημερότητας στους ιδιοκτήτες των ανωτέρω διαμερισμάτων, απειλώντας και κατασχέσεις κατά της περιουσίας των ιδιοκτητών των διαμερισμάτων αυτών, γεγονός που θα επιφέρει την ολοκληρωτική οικονομική καταστροφή τους.

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλώ πολύ να μεριμνήσετε για την κάλυψη των ληξιπρόθεσμων οφειλών των δανείων, κατά το μέρος που αυτά χορηγήθηκαν από την Εθνική Τράπεζα, ώστε οι δικαιούχοι των δανείων αυτών, που έχασαν την περιουσία τους και μέτρησαν ανθρώπινες ζωές, να μην υποβληθούν σε νέα, ολοκληρωτική αυτή τη φορά, οικονομική καταστροφή.

Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατόν να ικανοποιηθεί το ανωτέρω αίτημα, να κληθούν οι ιδιοκτήτες να καταβάλουν τμηματικά σε δόσεις τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, χωρίς τον καταλογισμό των τόκων.»