Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 3/8/2010

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 3 Αυγούστου 2010
ΝΕΕΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΜΠΕΖΟΥ
Μέχρι τέλη του χρόνου λειτουργεί το αιμοδυναμικό.

 

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 3 Αυγούστου 2010
Συνεργασία Κουσελά- Μπέζου για το Νοσοκομείο Καλαμάτας.

 

Εφημερίδα ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ ΛΟΓΟΣ 5 Αυγούστου 2010
Ενημερωτική επίσκεψη Δημ. Κουσελά στο Νοσοκομείο Καλαμάτας
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ Γ. ΜΠΕΖΟ.

 

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 3 Αυγούστου 2010

 

Επίσκεψη Δημήτρη Κουσελά στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

 

Το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι ο βουλευτής Μεσσηνίας & Μέλους του Π.Σ. του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης  Κουσελάς.

Συνοδευόμενος από το διευθυντή του πολιτικού του γραφείου κ. Γεράσιμο Τσαγκάνη,  συναντήθηκε με το Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Γιώργο Μπέζο, τον Υποδιοικητή κ. Αντώνη Γιαννακόπουλο και τους εκπροσώπους των εργαζομένων σε ιδιαίτερη συνάντηση.

Επισκέφθηκε με τη νέα Διοίκηση του Νοσοκομείου τους χώρους της μονάδας εμφραγμάτων και του αιμοδυναμικού εργαστηρίου που είναι υπό κατασκευή.

Ο Διοικητής κ. Μπέζος ενημέρωσε τον κ. Κουσελά για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της επόμενης τριετίας και τις άμεσα υλοποιούμενες δράσεις.

 

Συγκεκριμένα για :

·         Την λειτουργία του αιμοδυναμικού εργαστηρίου έως το τέλος του έτους, με δυνατότατα πραγματοποίησης στεφανιογραφίας και αγγειοπλαστικών επεμβάσεων.

·         Την λειτουργία της μονάδας εμφραγμάτων έως το τέλος Σεπτεμβρίου. Σημειώνεται ότι η μονάδα αυτή θα μπορούσε, με εξασφαλισμένο τον τεχνολογικό εξοπλισμό, να λειτουργεί από το έτος 2000. Δυστυχώς μέχρι σήμερα, με ευθύνη των προηγούμενων Διοικήσεων παρέμεινε κλειστή.

Εξάλλου η Μονάδα Εντατικής θεραπείας, με το μίνιμουμ   της αποτελεσματικότητάς της, θα λειτουργήσει στο προσεχές χρονικό διάστημα με την τοποθέτηση σ΄ αυτήν  του νέου Διευθυντή και δύο Επιμελητών.

·         Την πρόσληψη 45 νοσηλευτικών και νοσηλευτριών έως τις αρχές Οκτωβρίου και 21 ιατρών ( 6 έχουν περάσει από το συμβούλιο κρίσεων και 15 θα περάσουν το Σεπτέμβριο).

·         Την λειτουργία του ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου στο Κέντρο Ψυχικής υγείας για ψυχολογική στήριξη των παιδιών.

·         Την αγορά νέου αξονικού τομογράφου

·         Την ένταξη της κατασκευής του Κ.Υ. Αίπειας στο ΕΣΠΑ

 

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έθεσαν με έμφαση την αντιμετώπιση της έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και την λειτουργία των νέων μονάδων.

 

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης ο κ. Κουσελάς έκανε την ακόλουθη δήλωση :

 

 «Αισθάνομαι ικανοποιημένος γιατί για  πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια υπάρχει επιτέλους επιχειρησιακό σχέδιο με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για την υλοποίησή του καθώς και αξιολόγηση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών. Η κάλυψη του Νοσοκομείου με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και η δημιουργία των νέων μονάδων, θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες και θα συμβάλλει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας στο Νομό Μεσσηνίας, χωρίς τις ταλαιπωρίες και τους κινδύνους μετακίνησης των ασθενών εκτός Νομού.

Ζήτησα από τον κ. Μπέζο την αντιμετώπιση των προβλημάτων των Κ.Υ. και των Αγροτικών Ιατρείων που λειτουργούν στα πλαίσια του Νοσοκομείου και ήδη δώσαμε λύση για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ στο Κ.Υ. του Αγίου Νικολάου. Θα παρακολουθήσω από κοντά την υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου, σε συνεργασία με τη νέα διοίκηση και θα είμαι αρωγός στους στόχους της, με πρωτοβουλίες μέσα και έξω από το Κοινοβούλιο».