Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 28/7/2010

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 28 Ιουλίου 2010
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ ΣΕ ΚΟΥΣΕΛΑ
Σε βάθος χρόνου η αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας.

 

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 28 Ιουλίου 2010

 

Έχουν μέλλον οι όποιες παρεμβάσεις στο αεροδρόμιο Καλαμάτας.

 

Μόνο μια μελέτη μικρής επέκτασης και αναδιαρρύθμισης του υφιστάμενου κτηρίου του αερολιμένα της Καλαμάτας βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με όσα απάντησε σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Δημ. Κουσελά ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Νικ. Σηφουνάκης.

Ο κ. Σηφουνάκης αναφέρει, επίσης, ότι έχει δρομολογηθεί από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας η απαλλοτρίωση της απαιτούμενης έκτασης για την επέκταση των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου, σύμφωνα με το σχέδιο γενικής διάταξης, που έχει συνήθως χρονική διάρκεια 3-5 έτη, δεδομένου ότι εξαρτάται από άλλους εμπλεκόμενους φορείς,διαδικασίες ενστάσεων κ.λπ. Στη συνέχεια και ανάλογα με τις τότε οικονομικές δυνατότητες της ΥΠΑ, θα προωθηθεί η υλοποίηση  των έργων επέκτασης των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου.

Επισημαίνεται ότι το αεροδρόμιο της Καλαμάτας είναι στρατιωτικό, αλλά διατίθεται και για την εκτέλεση πτήσεων πολιτικών αεροσκαφών, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι συγκοινωνιακές ανάγκες της περιοχής και η τουριστική κίνηση.

Ωστόσο, οι προδιαγραφές σχεδίασής του δεν καλύπτουν τις επιχειρησιακές απαιτήσειςπολύ μεγάλων αεροσκαφών, όπως του τύπου BOEING 747.