Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 8/6/2010

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 8 Ιουνίου 2010
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΟΥΣΕΛΑ ΣΕ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Για ανακαίνιση και προσωπικό στο Κέντρο Υγείας Φιλιατρών.


Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 8 Ιουνίου 2010
Διαλυμένο παραδόθηκε το Κ.Υ. Φιλιατρών.

 

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 8 Ιουνίου 2010

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΟΥΣΕΛΑ ΣΤΗΝ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Ανακαίνιση και ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Φιλιατρών

 

Την άμεση χρηματοδότηση της ανακαίνισης, καθώς και την πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, στο Κ.Υ. Φιλιατρών, ζήτησε ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης  Κουσελάς, με επιστολή στην Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

 

Στην επιστολή του ο Μεσσήνιος βουλευτής αναφέρει:

 

Η προηγούμενη Διοίκηση παρέδωσε το Κέντρο Υγείας Φιλιατρών σε ομολογουμένως άθλια κατάσταση (πεσμένα ταβάνια, διαβρωμένοι τοίχοι, ξηλωμένα δάπεδα), με αποτέλεσμα σήμερα  να παρουσιάζει εικόνα πλήρους εγκατάλειψης.

 

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, η οποία σαφώς υπονομεύει την ομαλή λειτουργία του Κέντρου Υγείας,  ο νέος Διοικητής του κ. Μπόζος  Παναγιώτης απέστειλε στο Υπουργείο σας μελέτη, προϋπολογισμού 125.000 ευρώ, για την άμεση ανακαίνισή του, η οποία κρίνεται απολύτως απαραίτητη και κατεπείγουσα.

 

Το εν λόγω Κέντρο παρουσιάζει επιπλέον σοβαρές ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Πιο συγκεκριμένα απαιτείται  η άμεση ενίσχυσή του με έναν παιδίατρο. Επίσης, είναι ανάγκη να βρεθεί άμεση λύση για την απουσία, από τον Σεπτέμβριο του 2009, της τοποθετηθείσας σε αυτό μικροβιολόγου, η οποία βρίσκεται  σε άδεια μητρότητας και δεν έχει επιστρέψει στην υπηρεσία της μέχρι σήμερα. Παράλληλα, απαιτείται η πρόσληψη τουλάχιστον 2 νοσηλευτών, γιατί με το υπάρχον προσωπικό (4 νοσηλευτές) δεν καλύπτονται ούτε οι ελάχιστες βάρδιες, που είναι απαραίτητες για την ομαλή εξυπηρέτηση του κοινού.

 

Το Κέντρο Υγείας Φιλιατρών είναι το μοναδικό για την κάλυψη των τουλάχιστον 9.200 κατοίκων της ευρύτερης περιοχής σε απολύτως απαραίτητες υπηρεσίες υγείας, διότι δεν έχουν δυνατότητα προσιτής εναλλακτικής κάλυψης. Γι’ αυτό, σας παρακαλώ θερμά να μεριμνήσετε για τη χρηματοδότηση της αναγκαίας ανακαίνισής του, η οποία είναι κατεπείγουσα, καθώς και για την κάλυψη των κενών στελέχωσής του σε απολύτως απαραίτητο για την ομαλή λειτουργία του προσωπικό.