Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 28/3/2008

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2008
« Ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ απαντώντας στον
 Δ . Κουσελά »
"Επιβαιβεώνει τα προβλήματα στην εργολαβία
στο ραψομμάτη "

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 28  ΜΑΡΤΙΟΥ 2008
«Ο Κουσελάς σχολιάζει απάντηση του ΥΠΕΧΩΔΕ για το δρόμο»
"Σοβαρές οι ευθύνες για τα έργα στο Αθηναίο - Σήραγγα Ραψομμάτη "

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 28  ΜΑΡΤΙΟΥ 2008
«Ραψομμάτη, Βολές Κουσελά για καθυστερήσεις»

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2008
« Δ. Κουσελάς »
"Σοβαρές οι ευθύνες του ΥΠΕΧΩΔΕ για τα έργα στο
 Αθήναιο -Σήραγγα Ραψομμάτη"

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ  2008

«Σοβαρές οι ευθύνες του ΥΠΕΧΩΔΕ για τα έργα στο Αθήναιο- Σήραγγα Ραψομμάτη. »

Σύμφωνα με την απάντηση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων ‘Εργων κ. Ξανθόπουλου σε Ερώτηση του βουλευτή Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρη Κουσελά για την πορεία των εργασιών στο τμήμα Αθήναιο-Λεύκτρο της Νέας Εθνικής Οδού Τρίπολης-Καλαμάτας, αναγνωρίζονται οι σοβαρές καθυστερήσεις και διαπιστώνεται πως συνεχίζονται τα σοβαρά προβλήματα στην εκτέλεση του κομματιού Αθήναιον-Σήραγγα Ραψομμάτη-Αλφειός, που εκτελούνται με ευθύνη του Δημοσίου. Είναι πλέον βέβαιο ότι το κομμάτι αυτό δεν θα ολοκληρωθεί εμπρόθεσμα στις 30-5-2008, ενώ παραμένει άγνωστο το πότε και πως θα ολοκληρωθεί.

Σχολιάζοντας την απάντηση του Υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ, ο κ. Κουσελάς δήλωσε τα ακόλουθα:

«Ο κ. Υφυπουργός, περιοριζόμενος στο ιστορικό των προβλημάτων, αναγνωρίζει, για πρώτη φορά είναι αλήθεια, τη σοβαρότητα των καθυστερήσεων -όχι όμως και τις αντίστοιχες ευθύνες του Υπουργείου. Τονίζουμε ότι η Κυβέρνηση της Ν.Δ. δημοπράτησε το συγκεκριμένο έργο, που έπρεπε να τελειώσει σε δυο μήνες από σήμερα.

Ο κ. Ξανθόπουλος, παρ’ ότι ρωτήθηκε, δεν παρέχει καμιά πληροφορία για το πότε προβλέπεται να τελειώσουν τα έργα, πως θα αντιμετωπισθούν οι σοβαρές καθυστερήσεις, πως θα αποτραπεί η απώλεια των 25 εκ. ευρώ που έχουν δεσμευθεί για το έργο από το Γ’ ΚΠΣ ή κατά πόσον υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις απορρόφησής τους.

Το σπουδαιότερο, αποφεύγει να πάρει θέση για τις γενικότερες επιπτώσεις αυτών των καθυστερήσεων στην ομαλή υλοποίηση της σύμβασης παραχώρησης για τη Νέα Εθνική Οδό Τρίπολης-Καλαμάτας.

Εξαιτίας αυτών των καθυστερήσεων και των σοβαρών παραλείψεων της Κυβέρνησης κατά τη δημοπράτηση του έργου, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Μεσσηνίας θα υφίστανται για χρόνια ακόμα τις στροφές της Μεγαλόπολης, με κίνδυνο να μην μπορεί να ολοκληρωθεί εγκαίρως και το σύνολο του έργου της Νέας Εθνικής Οδού Τρίπολης-Καλαμάτας. »