Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 29/5/2010

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 29 Μαïου 2010
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΘΕΣ ΚΟΥΣΕΛΑ- ΜΩΡΑΙΤΗ
Σύσκεψη για τις πολεοδομικές μελέτες Ασπροχώματος, Βέργας και Μικρής Μαντίνειας.


Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 29 Μα
ïου 2010
ΣΧΕΔΙΑ ΑΣΠΡΟΧΩΜΑΤΟΣ, ΒΕΡΓΑΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΗΣ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ.
Συναντήσεις Κουσελά στο υπουργείο Περιβάλλοντος.

 

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 29 Μαïου 2010

 

Πρωτοβουλία Κουσελά για τις πολεοδομικές μελέτες
Συνάντηση με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Θ. Μωραίτη.


O βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ κ. Δημήτρης Κουσελάς συναντήθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής με τον Υφυπουργό κ. Θάνο Μωραϊτη. Η συνάντηση έγινε σε συνέχεια Ερώτησης που ο κ. Κουσελάς είχε καταθέσει στη Βουλή, για την αναγκαία ολοκλήρωση των πολεοδομικών μελετών Ασπροχώματος, Βέργας και Μικρής Μαντίνειας.

 

Ο κ. Κουσελάς ανέπτυξε διεξοδικά στον κ. Μωραϊτη τα υφιστάμενα προβλήματα και τις εκκρεμότητες ολοκλήρωσης των  πολεοδομικών μελετών, τονίζοντας ότι, παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις και δεσμεύσεις των αρμοδίων, οι κάτοικοι των αντίστοιχων περιοχών ταλαιπωρούνται επί σειρά ετών, αδυνατώντας  να αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους και αντιμετωπίζοντας σοβαρές δυσκολίες στη λήψη της αναγκαίας άδειας για να οικοδομήσουν.  

Ο Μεσσήνιος βουλευτής ζήτησε από τον κ. Υφυπουργό να λάβει σοβαρά υπόψη πως, με τις πολύχρονες καθυστερήσεις, απαξιώνεται κάθε έννοια πολεοδομικού ελέγχου και σχεδιασμού στις συγκεκριμένες περιοχές, που είναι αναπτυσσόμενες και με  σημαντική πυκνότητα πληθυσμού. Τόνισε, επίσης, ότι η ολοκλήρωση των αντίστοιχων  πολεοδομικών μελετών θα τονώσει σημαντικά την οικοδομική και τη γενικότερη επιχειρηματική δραστηριότητα, αλλά και την απασχόληση στην περιοχή και γενικότερα στον Νομό Μεσσηνίας, καταλήγοντας ότι χρειάζεται κυρίως πολιτική βούληση και ρητή εντολή στους υπηρεσιακούς παράγοντες να ολοκληρώσουν το ταχύτερο τις απαιτούμενες διαδικασίες.

Ο κ. Μωραϊτης, δεσμεύτηκε να μεριμνήσει για την άμεση επίλυση των συναφών προβλημάτων και να προκαλέσει σύσκεψη για το θέμα, με στόχο να ληφθούν οριστικές αποφάσεις.