Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 5/5/2010

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 5 Μαίου 2010
ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜ. ΚΟΥΣΕΛΑ
Υπογράφηκε η "Πολεοδομική Ενότητα 2" για το
Σχέδιο της Κυπαρισσίας.

 

Εφημερίδα ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ ΛΟΓΟΣ 13 Μαίου 2010
Η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

 

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 5 Μαίου 2010

 

 

Εγκρίθηκε η επέκταση του σχεδίου Κυπαρισσίας.

 

Η έγκριση της Πολεοδομικής Ενότητας 2 του Δήμου Κυπαρισσίας υπογράφτηκε από τον αρμόδιο

υφυπουργό Περιβάλλοντος Θάνο Μωραΐτη, όπως ενημέρωσε χθες το δήμαρχο Κυπαρισσίας Γιώργο Σαμπαζιώτη ο βουλευτής Δημήτρης Κουσελάς.

Μια σημαντική εξέλιξη, αφού η επέκταση του σχεδίου πόλης στο συγκεκριμένο, νότιο τμήμα της πόλης είχε ξεκινήσει εδώ και 13 χρόνια και είχε κολλήσει σε μια σειρά από ενστάσεις και τροποποιήσεις. Η επέκταση αφορά μια έκταση περίπου 250 στρέμματα. Πλέον απομένει η έγκριση από το Συμβούλιο της Επικρατείας και η υπογραφή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ώστε να ξεκινήσει η εφαρμογή του σχεδίου.

Την ικανοποίησή του για αυτή την εξέλιξη εξέφρασε ο κ. Σαμπαζιώτης σημειώνοντας: «Αίτημα των τελευταίων χρόνων για τον δήμο αποτελούσε η έγκριση της Πολεοδομικής Ενότητας 2 που αφορά την νότια επέκταση του σχεδίου πόλης της Κυπαρισσίας, η οποία εκκρεμεί εδώ και 13 χρόνια. Είχε περάσει από την νομοπαρασκευαστική επιτροπή του υπουργείου Περιβάλλοντος και ήταν στο γραφείο του υφυπουργού για την τελική υπογραφή, ώστε από εκεί και πέρα να πάρει σειρά για έγκριση από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Θέλαμε όσο το δυνατό συντομότερα να υπογραφεί από τον αρμόδιο υφυπουργό για να προλάβουμε το ΣτΕ πριν κλείσει για την καλοκαιρινή περίοδο. Να έχει εξετάσει το θέμα της ΠΕ2 της πόλης μας, ώστε μετά να πάει για υπογραφή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Είχαμε την ενημέρωση από τον βουλευτή τον κ. Κουσελά ότι η υπογραφή μπήκε από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Θάνο Μωραΐτη. Σαφώς είναι μια πολύ θετική εξέλιξη για το δήμο μας, κι από εδώ και πέρα θα κοιτάξουμε να μην καθυστερήσει από το ΣτΕ.

Εχει γίνει μια πλήρης επεξεργασία του σχεδίου και έχουν ληφθεί υπόψη όλα τα στοιχεία που προβλέπει ο νόμος». Να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο σχέδιο είχε αυτή την μεγάλη καθυστέρηση λόγω των ενστάσεων που είχαν γίνει, αλλά και κάποιων απαραίτητων τροποποιήσεων που αφορούσαν τη δημιουργία περιφερειακού δρόμου. Η ΠΕ2 περιλαμβάνει περίπου 250 στρέμματα τα οποία εντάσσονται στο σχέδιο πόλης, προσθέτοντας σημαντικές εκτάσεις τόσο για οικοπεδοποίηση

όσο και για κοινόχρηστους χώρους. Χαρακτηριστικό είναι ότι προστίθενται στο δημοτικό γήπεδο περίπου 4,5 στρέμματα, που σημαίνει ότι μπορεί να γίνει στάδιο αφού υπάρχει η σχετική μελέτη.