Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 1/5/2010

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 1 Μαίου 2010
Οι βουλευτές Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ στον υπουργό για
τα αιτήματα των υπαλλήλων της Πυροσβεστικής.

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 1 Μαίου 2010
Θέτουν επί τάπητος αιτήματα υπαλλήλων
Πυροσβεστικού Σώματος Νομού Μεσσηνίας.


Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 1 Μαίου 2010

 

ΚΟΥΣΕΛΑΣ- ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ- ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ
Κοινή παρέμβαση για τα προβλήματα των πυροσβεστών.

 

Κοινή παρέμβαση για τα προβλήματα που έθεσε η Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας, έκαναν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Δ. Κουσελάς, Ν. Γιαννακοπούλου και Οδ. Βουδούρης.

Σε επιστολή που έστειλαν προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ζητούν να εξετασθεί “η δυνατότητα εφαρμογής διάταξης του ΚΕΥΠΣ η οποία προβλέπει, με προϋπόθεση την ομοφωνία διοίκησης και πυροσβεστών, την κατ’ εξαίρεση διατήρηση της 24ωρης βάρδιας, ώστε να διασφαλίζεται η άμεση και ενεργή παρέμβαση του Σώματος, χωρίς να χάνεται πολύτιμος για τις άμεσες παρεμβάσεις χρόνος σε μετακινήσεις των πυροσβεστών από και προς την υπηρεσία, που συνεπάγονται και πρόσθετη οικονομική τους επιβάρυνση”.

Ζητούν ακόμη να εξετάσει “την εφαρμογή συγκεκριμένων κριτηρίων για τις μεταθέσεις σε πόλη συμφερόντων, στη βάση πιστοποιητικών για την καταγωγή και τον τόπο κατοικίας των υπαλλήλων” και “να μη θιγεί το αμετάθετο που ίσχυσε δυνάμει του Π.Δ. 170/96, με βάση τους αντίστοιχους τοπικούς διαγωνισμούς πρόσληψης και τυχόν τοπικά κενά να καλυφθούν με νέες προσλήψεις, όπου αυτό

κρίνεται απαραίτητο”.

Στην επιστολή οι 3 βουλευτές εκφράζουν την ανησυχία τους για τη μείωση της οργανικής δύναμης της Πυροσβεστικής στη Μεσσηνία και ζητούν τη διερεύνηση της δυνατότητας λειτουργίας πυροσβεστικού κλιμακίου στη Μεσσηνιακή Μάνη.