Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 29/4/2010

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 29 Απριλίου 2010
(Δήλωση)

 

Στο πόδι η Μεσσηνία για τη λειψή Ολυμπία Οδό

 

Όπως ανακοινώθηκε, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κουσελάς “μετά τα δημοσιεύματα του Τύπου για τη διακοπή της Ολυμπίας Οδού στην Αρχαία Ολυμπία, επικοινώνησε δύο φορές με τον υφυπουργό Υποδομών Ιωάννη Μαγκριώτη.

Κατά την επικοινωνία του εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του για ένα τέτοιο ενδεχόμενο και ζήτησε συνάντηση των βουλευτών και της Ν.Α.Μ με την πολιτική ηγεσία των υπουργείων Μεταφορών και Περιβάλλοντος. Ο κ. Μαγκριώτης δεσμεύτηκε να πραγματοποιηθεί η σύσκεψη αυτή στο υπουργείο Υποδομών την επόμενη εβδομάδα. Στη συνέχεια, ο κ. Κουσελάς ενημέρωσε σχετικά τους βουλευτές του νομού κ.Γιαννακοπούλου, κ.Βουδούρη, κ. Λαμπρόπουλο και το νομάρχη κ. Δράκο”.

Ο κ. Κουσελάς μας ενημέρωσε ότι έστειλε στον υφυπουργό τα χθεσινά δημοσιεύματα της “Ε” και των άλλων τοπικών εφημερίδων για την Ολυμπία Οδό. Από τη συζήτηση που είχε μαζί του, ο κ. Μαγκριώτης του είπε πως “το πρόβλημα αφορά στο υπουργείο Περιβάλλοντος (ΥΠΕΚΑ). Θέτει θέμα πως η μηδενική λύση στον Καϊάφα (να παραμείνει ο δρόμος ως έχει) δημιουργεί το πρόβλημα του λαιμού του μπουκαλιού. Δηλαδή, όταν ξαφνικά θα στενεύει ο δρόμος, θα προκαλείται μποτιλιάρισμα και θα δημιουργείται περιβαλλοντικό πρόβλημα στον Καϊάφα. Κολλάει στο ΥΠΕΚΑ και είναι πιθανό και στην Ευρωπαϊκή Ένωση”. Ο Μεσσήνιος βουλευτής εκτίμησε πως «το μόνο πρόβλημα είναι να υπάρχει απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας μετά από προσφυγή. Και αντίδραση να υπάρχει από τις τοπικές κοινωνίες έργο θα γίνει, δεν μπορεί να σταματήσει».

Σε δήλωσή του στην “Ε” σημείωσε: «Το έργο είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της Μεσσηνίας και της Νοτιοδυτικής Ελλάδας και θα πρέπει να προχωρήσει απρόσκοπτα. Έχω αγωνιστεί για το έργο αυτό και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι μέχρι την ολοκλήρωσή του».