Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 22/4/2010

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 22 Απριλίου 2010
Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗ
ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΩΝ
Καλοζυγισμένη λύση, προυποθέση των
αρμοδίων υπηρεσιών.

Εφημερίδα ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ ΛΟΓΟΣ 5 Μαίου 2010
Ο Δημήτρης Κουσελάς για τη ρύθμιση τν ημιυπαίθριων.

 

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 22 Απριλίου 2010

 

ΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΟΥΣΕΛΑ
Ζυγισμένη λύση για τους ημιυπαίθριους

 

“Το υπουργείο Περιβάλλοντος βρήκε μια ζυγισμένη λύση, μια χρυσή τομή σε ένα χρονίζον και δυσεπίλυτο κοινωνικά, νομικά και τεχνικά πρόβλημα των ημιυπαίθριων”. Αυτό ανέφερε αγορεύοντας στην Ολομέλεια της Βουλής ο βουλευτής Δημ. Κουσελάς και πρόσθεσε ότι αυτό “δεν παραπλανά τον πολίτη, όπως έκανε ο νόμος Σουφλιά, ότι δήθεν νομιμοποιεί την παρανομία (κάτι τέτοιο δεν το επιτρέπει το Σύνταγμα).

Δεν αφήνει περιθώρια για δημιουργία υπεραξίας σε όφελος των παραβατών και σε βάρος των νομοταγών ιδιοκτητών. Δεν χρησιμοποιεί την προφανή ανάγκη των πολιτών να τακτοποιήσουν τη σοβαρή αυτή εκκρεμότητα, για να κλείσει δημοσιονομικές «τρύπες», όπως επιχείρησε να κάνει ο νόμος Σουφλιά”. Στο κλείσιμο της ομιλίας του, ο Μεσσήνιος βουλευτής τόνισε ότι “απαραίτητο στοιχείο για την επιτυχία όλων αυτών των ρυθμίσεων είναι η ομαλή λειτουργία των αρμόδιων υπηρεσιών της Πολεοδομίας. Ελπίζω οι προθεσμίες του νόμου να μην σκοντάψουν σε γραφειοκρατικά ή άλλα φαινόμενα που θα επιβαρύνουν ή θα ταλαιπωρήσουν τους πολίτες.

Επίσης, κομβική προϋπόθεση είναι η ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών, που επιτέλους πρέπει να κάνουν σωστά και υπεύθυνα τη δουλειά τους, βάζοντας κι αυτές «κόκκινη γραμμή» στις γνωστές νοοτροπίες και πρακτικές του παρελθόντος”.