Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 15/4/2010

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 15 Απριλίου 2010
Ο Δ. ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΙ
Προσωπική δικαίωση η απόφαση για το "10".

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 15 Απριλίου 2010
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΣΕΛΑ
Αισιοδοξία για το ΤΕΙ μετά την κατάργηση
της βάσης του δέκα.


Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 15 Απριλίου 2010

 

Δήλωση Δημήτρη Κουσελά για την κατάργηση της βάσης του 10

 

Με αφορμή την κατάργηση της βάσης του 10 για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης  Κουσελάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Η απόφαση της Κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για κατάργηση της βάσης του 10, αποτελεί για μένα και προσωπική δικαίωση, αλλά κυρίως δικαίωση των αγώνων των Τ.Ε.Ι. και των φορέων της Περιφέρειας, που αντιστάθηκαν στην ψήφισή της από την Κυβέρνηση της Ν.Δ.

 

Τέσσερα χρόνια από την υιοθέτησή της, όχι μόνο δεν συνέβαλλε στην αναβάθμιση της Παιδείας αλλά οδήγησε σε μαρασμό τα περιφερειακά Τ.Ε.Ι. και έστειλε 60.000 νέους στα κολλέγια, στα εργαστήρια ελευθέρων σπουδών και στο εξωτερικό.

 

Το Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας, παρά τις προσπάθειες που έκανε με την δημιουργία νέων τμημάτων, έχασε πάνω από 3.000 σπουδαστές.

 

Σήμερα όμως, μετά τη θετική αυτή εξέλιξη και την ολοκλήρωση των υποδομών του, ανοίγονται  νέες δυνατότητες και προοπτικές. Το νέο κτίριο της σχολής επαγγελμάτων υγείας και πρόνοιας, η φοιτητική εστία δυναμικότητας 300 κλινών και η νέα βιβλιοθήκη (έργα που σχεδιάσθηκαν και ξεκίνησαν επί ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ολοκληρώθηκαν σήμερα) , θα βοηθήσουν σημαντικά στην αναβάθμιση της λειτουργίας του.

 

Χρέος της Κυβέρνησης είναι να το ενισχύσει με μόνιμο εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό, ώστε να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στην αποστολή του