Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 17/3/2010

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 17 Μαρτίου 2010
Αναφορά Κουσελά για το σιδηρόδρομο.

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 17 Μαρτίου 2010
Αναφορά Κουσελά για το σιδηρόδρομο της Πελοποννήσου.

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 17 Μαρτίου 2010

 

ΑΝΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΣΕΛΑ.
Να προωθηθεί η αναβάθμιση του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο.

 

Αναφορά στη Βουλή προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κατέθεσε, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης  Κουσελάς, ζητώντας να προωθηθεί κατά προτεραιότητα η αναβάθμιση του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο, που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την τουριστική ανάπτυξη και την προώθηση των τοπικών προϊόντων της Μεσσηνίας στην εγχώρια και στις διεθνείς αγορές.   

 

Το πλήρες κείμενο της Αναφοράς έχει ως εξής:

 

«Σας διαβιβάζω αντίγραφο της 3168/10-3-2010 επιστολής του Προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, σε οποία τονίζεται, μεταξύ άλλων, η επιτακτική ανάγκη αναβάθμισης του σιδηροδρομικού δικτύου της Δυτικής Πελοποννήσου και η πλήρης κάλυψη από αυτό της πόλης και του λιμένα της Καλαμάτας.

 

Παρακαλώ να δείτε τα αναφερόμενα στο συνημμένο με ιδιαίτερη προσοχή, διότι ο σιδηρόδρομος είναι ένα ασφαλές, σύγχρονο, οικονομικό και φιλικό στο περιβάλλον μέσο μεταφοράς επιβατών και προϊόντων.

 

‘Όπως έχω επανειλημμένα επισημάνει και σε προγενέστερες Ερωτήσεις και Αναφορές μου για το θέμα, ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου στη Δυτική Πελοπόννησο αλλά και στο σύνολο της Πελοποννήσου, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την τουριστική ανάπτυξη και την προώθηση των τοπικών προϊόντων της Μεσσηνίας στην εγχώρια και στις διεθνείς αγορές. »